Philip: Tre smarta tips innan du köper en dubbelknäppt kavaj

Den dubbelknäppta kavajen bör aldrig prioriteras bort ur garderoben. Däremot finns inga garantier på att den på samma självklara sätt kommer vara lika populär om några år som den varit de senaste säsongerna. Oavsett är den dubbelknäppta kavajen både tidlös och elegant och kommer för mig alltid vara en favorit.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-05-12 10:12  |  Lästid: 2 minuter

Vad ska man tänka på? 

En dubbelknäppt kavaj skiljer sig egentligen inte mycket i jämförelse med en enkelknäppt. Den största skillnaden är det som syns vilket innebär att kavajens frontparti har mer tyg och knäpps över vartannat med fyra alternativt sex knappar istället för två eller tre. Tänk på att, likt en enkelknäppt kavaj ska aldrig de nedersta knapparna knäppas utan alltid hållas öppna för bästa tänkbara siluett kring bärarens midja.

Philip: Tre smarta tips innan du köper en dubbelknäppt kavaj
Håll alltid den understa knäppningen öppen för ett snyggare helhetsintryck.

Varför är den dubbelknäppta kavajen svårare än den enkelknäppta? 

Många blir avskräckta av den dubbelknäppta kavajen och min tes ligger i att det ofta kan beror på en eller fler av följande punkter:

* En dubbelknäpp kavaj upplevs vara för formell. 

* Man kan inte ha en dubbelknäppt kavaj öppen. 

* Min farfar/pappa(beroende på ålder) bar dubbelknäppta kavajer. 

Samtliga av dessa punkter stämmer inte, men jag kan förstå hur tankarna går kring det går. En dubbelknäppt kavaj är generellt sett inte mer formell än en enkelknäppt. Det har helt och hållet att göra med vilket material, vilken passform och vilken design kavajen i fråga har. Man kan alltid ha en dubbelknäppt kavaj öppen, däremot förstår jag om farfars eller pappas dubbelknäppta kavaj inte gick att ha öppen då den ofta var lika bred som lång och gick att använda som tält.

Philip: Tre smarta tips innan du köper en dubbelknäppt kavaj
Hur en dubbelknäppt kavaj med smalare siluett med lätthet kan bäras öppen.

Tre smarta tips innan köp

* Köp inte en dubbelknäppt kavaj om du verkligen inte känner dig bekväm i det, det blir bara dyrt i förhållande till hur många gånger du kommer använda den. Vänj dig dock vid tanken och prova olika modeller och varianter innan du säger helt nej. 

* Ska du investera i en dubbelknäppt kavaj var extra noggrann med dess passform och längd. En aningen kortare kavaj ger ett mindre ”gubbigt” intryck i kombination med att passformen är smal utan att vara tajt. 

* Börja med ett alternativ i ett mer lättsamt materialval. En jersey eller stickat alternativ ger dig garanterat en mindre formell och strikt känsla.

Philip: Tre smarta tips innan du köper en dubbelknäppt kavaj
Ett ledigare alternativ i bomullsjersey som både kan bäras med skjorta och slips men likväl till en rundhalsad tröja.

För mer inspiration, mode och stil – följ min blogg här. Dela på Facebook
Tweeta