Philip guidar: Så stylar du jeansjackan

Den ikoniska jeansjackan kan ha många skepnader. King guidar till säsongens snyggaste.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2017-03-15 12:00  |  Lästid: 2 minuter

Jeansjackan då

Jeansjackan har historiskt sätt burits flitigt bland både kändisar och men även av gemene man som ett ypperligt basplagg och ett mer ledigt alternativ till kavajen. Jeansjackan såg sitt första ljus redan 1880 och har varit mer eller mindre trendig i ungefär 130 år. Jeansjackan designades först av ingen mindre än denim legenden och grundaren av Levi’s, Levis Strauss. Under denna period peakade jeansen och hade blivit en dundersuccé i framförallt USA och Strauss ville därför hitta ett plagg att matcha jeansen med, kort därefter var jeansjackan född.

Jeansjackan nu


Idag finns jeansjackan i mängder av utförande och kvalitéer. Givetvis är denimkvalitet fortfarande det mest vanliga utförandet men vi ser även mycket i både mocka och ull. I detta inlägg har vi dock valt att fokusera på jackor i denim och denimliknande kvalitéer, helt enkelt för att den faktiskt gör sig bäst precis så.

Så matchar du jeansjackan

Denim on Denim

Jeans på jeans funkar ypperligt. Däremot bör du undvika denim av samma tvätt i både över- och underdel. Satsa istället på en mörkare jeansbyxa och en jeansjacka i ljus tvättad denim som ger en snyggare kontrast och helhetskänsla.

Philip guidar: Så stylar du jeansjackan
Denim funkar fint till denim. Se till att undvika samma tvätt på jacka som på byxor. Här är musikern Mark Ronson. Foto: GettyImages.

Lagerplagg

Jeansjackan lämpar sig otroligt bra under en kavaj eller rock som komplement till kavajen. Tänk på passformen - den bör vara i en smalare siluett för att inte ge rock eller kavaj ett bylsigt intryck.

Philip guidar: Så stylar du jeansjackan
Danny Masterson. Foto: GettyImages.

På klassiskt vis

Att kombinera jeansjackan med en vit oxfordskjorta och beige chinos är alltid ett stilfullt alternativ och är samtidigt en perfekt vardagslook för varje tillfälle.

Philip guidar: Så stylar du jeansjackan
Designern Martell Campbell bär jeansjackan på ett klassiskt vis – med chinos och vit skjorta. Foto: GettyImages.

Fem snygga jeansjackor: 

*Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.Dela på Facebook
Tweeta