Så snor du stilen av Kendall Roy i ”Succession”

Kendall Roy i Succession.

För att sätta Succession-karaktärernas, och inte minst Kendall Roys, ”stealth wealth”-stil behöver du ha riktigt dammiga pengar.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-05-08 12:45  |  Lästid: 4 minuter

Tv-serien Succession är inte bara världens bästa och mest välskrivna dramaserie det senaste halvdecenniet. Det är också en stilmässig odyssé i konsten att klä sig relativt intetsägande men samtidigt svinrikt.

Succession-karaktärernas iögonfallande, men på många sätt också väldigt o-iögonfallande, stil har kommit att kallas quiet luxury och stealth wealth och bäst i genren i familjen Roy är strulputten Kendall.

Till skillnad från nyrika fotbollsspelare i Premier League gör Kendall Roy allt för att inte skrikkommunicera ”jag har ett gäng miljarder på banken”. Basebollkepsarna har inga loggor, t-shirtarna ser ut som vilka t-shirtar som helst och solglasögonen göra inga ansatser till att utstråla arvtagare till USA:s största mediekonglomerat.

Men de som vet – och ser – vet. Och tillskillnad från sin bror Roman, som verkar tycka att varje dag är en bra dag för button-down-skjortor, har Kendall en varierad och personlig stil. Här finns inga drag av Jared Letos påfågel-kompatibla extravagans. Men Kendall har koll på streetwear-mode och du kan vara säker på att inget han bär kostar under 3 000 kronor. Inte ens den enfärgade t-shirten.

King listar några av Kendall Roys personliga stilfavoriter – från topp till tå.

Hörlurar

Den äldste sonen Roy föredrar att använda hörlurar i samma storlek som NBA-spelare har när de går på catwalken – alltså från spelarbussen till omklädningsrummet. I Kendalls fall föredrar han Amiron Wireless från tyska Beyerdynamic. Ett smakfullt hi-fi-val för en audiofil som kostar en bit över 6 000 kronor.

Keps

Den första regeln inom stealth wealth: Inga jävla loggor på kepsarna!

Kendall Roy skulle aldrig få för sig nåt så rikemansosmakligt som att ha en keps med logga. På ytan kan det se ut som vilken kepa som helst, men Kendall Roy gillar sina vd-kepsar i kashmir. Här ses han bära en svart kepa från italienska lyxmärket Loro Piana, som är mest förknippade med just plagg i kashmir. Prisbild: Norr om 5 000 kronor.

Solbrillor

Solglasögonen är Kendalls viktigaste accessoar. Och det verkar som att han har en glasmonter i XL-storlek hemma med dyra brillor. På bilden med hörlurarna ses han bära solglasögon från Oliver Peoples, men han verkar framförallt föredra solglasögon från Los Angeles-baserade märket Jacques Marie Mage. På bilden ovan ses han bära modellen Molino för den inte så blygsamma prislappen 8 000 kronor.

T-shirts

En viktig del för att sätta Kendalls stil är t-shirts. Oftast är de enfärgade, utan logga och från franska modehuset Maison Margiela eller Tom Ford.

Jacka

På tal om Tom Ford: Här bär Kendall en beige bomberjacka från det amerikanska lyxmärket för sisådär 60 000 kronor. Vill du klä dig som Kendall är en snygg, och dyr, bomberjacka en bra start. I säsong tre ses han bära en bomberjacka för halva priset av Tom Ford-jackan från Loro Piana och när han fyller år i slutet av samma säsong åker Gucci-bombern på!

Sneakers

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Succession Fashion (@successionfashion)

Ser monogrammet bekant ut på skorna på bilden med Tom Ford-jackan? Visst rör det sig om ett par Gucci-sneakers. Under seriens gång ses Kendall bära olika varianter av Gucci-sneakers, men ibland stoppar han fötterna i ett par Tom Fords.

Halsband

Vi återvänder till den här bilden från finalavsnittet i säsong tre, när Kendall är på absoluta botten. Hans halsbandsval skvallrar dock inget om hans mentala status. Finsmakarvalet runt halsen är från Lizworks samarbete med Rashid Johnson och hamnar i din ägo om du har drygt 250 000 kronor att spendera. Tasty.

Klocka

Kendall bär såklart schweiziskt på handleden. Här i form av en Richard Mille-klocka för sisådär 2 miljoner kronor.

Kostym

I den pågående fjärde säsongen dyker Kendall upp till sin bror Connors bröllop i en sober enfärgad blå kostym från Brioni för över 80 000 spänn.

Det sjunde avsnittet av sista säsongen av ”Succession” streamas nu på HBO Max.

Artikeln publicerades först på Kings syskonsajt Cafe.se.

Cred: Esquire och @successionfashion på Instagram.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-09 15:48