Snyggast i vår? Svenska Séfr släpper nostalgisk vårkollektion

Svenska succéföretaget släpper 70-talsdoftande kollektion.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-12-18 11:55  |  Lästid: 3 minuter

Ett av redaktionens favoritmärken på senare år är svenska Séfr. Företaget startade som en second hand-butik i Malmö 2012. Grundarna Sinan Abi Morshed och Per Fredrikson plockade först upp vintagefavoriter och sålde till kräsna Malmöbor, men tog efter en tid fram en egen skjorta i 200 exemplar som sålde slut på stubben.

Därefter har man växt snabbt. I dag gör man allt från kostymer till halsdukar, alltid med stilsäker hand. Företagets kläder säljs på jordklotets hetaste klädbutiker och nätshoppar, som Mr Porter, Ssense, Voo Store och Oi Polloi. För tillfället öppnar man en shop-in-shop på NK i Göteborg bredvid Acne Studios och Our Legacy. Klädernas snitt och styling får en betraktare kanske att tänka just på ett lite mer minimalistiskt Our Legacy, om man ska göra en svensk jämförelse.

Till våren presenterar man sin senaste kollektion Union. Det är en 70-talsdoftande kollektion med knivskarpa kragar, vida snitt och en murrig färgskala. Bland Kings favoriter syns en mandarinfärgad jacka i fuskskinn, kavajer med vida slag och stickade tröjor i en mjuk färgskala.

– Kollektionen grundar sig i en tanke på en utopi, en värld där vi alla kan leva i harmoni under en och samma himmel. Vi alla kommer från samma energi, från samma universum. Med kollektionen försöker vi återspegla att vi är en, där färgpaletten som genomsyrar kollektionen går i sobra, neutrala färger. Den ska vara något för alla. Hur du än ser ut, vem du än är. Att själv försöka skapa den värld man själv vill se känns på något sätt viktigare nu än någonsin, säger Sinan.

Séfrs vårkollektion finns i butik och på sefr-online.com nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-18 11:58