Svenska smyckesföretaget All Blues öppnar butik i Stockholm

All Blues flyttar in på Birger Jarlsgatan.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-11-27 16:21  |  Lästid: 2 minuter

All Blues är ett prisbelönt smyckesvarumärke grundat 2010 av Jacob Skragge och Fredrik Nathorst. Företagets ringar, halsband och örhängen har synts både på kändisar, i modemagasin och på jordklotets mest ansedda butiker de senaste åren. Nu, tio år efter starten, så öppnar företaget sin första egna butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Butiken ligger i ett 1800-talshus och mäter nästan fem meter på höjden. Inuti butiken möts du av råa väggar, ett vitt terrazzogolv och en överdimensionerad glaskub. Kuben väger över ett ton, och utgör också själva platsen där kunden möter företagets smycken. Bakom butikens design står företaget själva tillsammans med arkitekten tillika barndomsvännen Jack Dalla Santa.

– Att leka med proportioner och arketyper har varit fundamentalt för oss. Vi pratade mycket om hur vår version av ett skåp skulle se ut, vilka material och vilken storlek vi skulle arbeta med. Samtidigt som glashuset kanske framstår som för stort för sin funktion som display-yta för smyckena, så är den perfekt i proportion till rummets volym, säger Fredrik Nathorst.

Tanken är att kunderna ska kunna titta på smyckena i glaskuben, och sedan testa sina favoriter i ett provrum bestående av en hög spegelpelare där du ser ditt ansikte både rakt framifrån och i profil.

Även om en butiksöppning i pandemi-tider inte är vad någon drömmer om så öppnar All Blues sin nya butik med tillförsikt.

– Vi har tittat på att öppna vår egen butik för en tid, men ville inte stressa fram någonting innan tajmingen kändes rätt. Det här var det första stället vi hittade där vi inte kände att vi behövde kompromissa, och även om omständigheterna är väldigt annorlunda från vad vi väntade oss när vi signerade kontraktet, så är vi otroligt glada att äntligen få visa upp hela All Blues-upplevelsen, säger Jacob Skragge.

All Blues butik ligger på Birger Jarlsgatan 2 i Stockholm.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-27 16:23