Uniqlo samarbetar med JW Anderson i ny höstkollektion

Höstmodet enligt Uniqlo är här – och denna gång i form av en spännande samarbetskollektion som omfattar det mesta som behövs för en komplett och friluftsanpassad höstgarderob.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-10-03 15:54  |  Lästid: 2 minuter

Japanska budgetmästarna Uniqlo gör många rätt. Ett var förstås att öppna en filial i Sverige – och för den som inte är bekant med Uniqlo är en resa till närmaste butik starkt att rekommendera. Många vill likna Uniqlo vid H&M, men jämförelsen haltar. Uniqlo gör nämligen det som H&M märkligt nog oftast misslyckas med – baskläder i bra kvalitet till överkomliga priser.

Ett av guldkornen i Uniqlo-butiken är kashmiravdelningen, där v-ringat och rundhalsat i mängder av färger slåss om att få följa med hem för en billig peng (ofta under tusenlappen). När okonstruerade kavajer som ligger närmare J.Lindeberg än Topshop i kvalitet även plötsligt dyker upp i sortimentet, och går för en dryg femhundring, är lyckan givetvis fullgjord.

Att Uniqlo även väljer att samarbeta med designers som är hetare än ugnsbakade tomater (Steven Alan, Opening Ceremony och Jil Sander) stör inte heller den ordningen. Den 17 oktober har det blivit dags för klädjätten att lansera ett nytt samarbete – och denna gång handlar det om den efterlängtade Fall/Winter 2019-kollektionen tillsammans med modemärket JW Anderson. Säsongens tema handlar om brittiskt utomhusmiljö och inspirationen har tagits från den engelska staden St. Ives i Cornwall. En stad som är känd för sin sömlösa blandning av konst och natur.

I kollektionen finner vi de klassiska brittiska mönstren som ligger designern Jonathan varmt om hjärtat från barndomen och som används som huvudmönster på allt från ytterkläder och kjolar till accessoarer och innekläder. De klassiska mönstren har blivit prydda med kantlinjer och fransar för att skapa den lekfulla design som är karakteristiskt för varumärket.

Kollektionen finns tillgänglig den 17 oktober på Uniqlos hemsida och i butiken i Kungsträdgården.

Se plaggen från kollektionen här

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-03 17:02