Världens viktigaste klocksamlare i unikt samarbete med svenska Morjas

Svenska skotillverkaren Morjas har lyckats charma mannen, myten, legenden John Goldberger – vars klocksamling anses vara en av världens viktigaste.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-03-19 10:14  |  Lästid: 2 minuter

Den flitige King-läsaren är väl bekant med Morjas vid det här laget. Den svenska skotillverkaren med det spanskklingande namnet som tolkar klassiska skomodeller, och ett så kallat direct-to-consumer-bolag vilket gör prislappen mycket mer trivsam när inga återförsäljare är inblandade.

Nu har Morjas med grundaren Henrik Berg i spetsen lyckats charma, inte bara oss på King, utan även den mytomspunne klocksamlaren Auro Montanari, mer känd under pseudonymen John Goldberger. Det är första gången som den 63-årige italienaren och stilikonen frontar ett varumärke inom herrmode, och bland klocknördar och stilentusiaster är detta något av ett konststycke. John Goldberger lever och verkar mestadels inkognito och att han lånar ut sina fötter till ett varumärke – en liten svensk aktör dessutom – är sällsynt för att inte säga unikt.

John Goldberger hemma i Bologna i ett par pennyloafers från Morjas.

John Goldberger är en auktoritet inom klockor och hans privata samling anses vara en av världens mest spektakulära. Han har även skrivit en lång rad böcker i ämnet: 100 Superlative Rolex Watches, Patek Philippe Watches, Longines Watches, Omega Watches och A Journey Into The Deep.

Morjas nya vårkampanj med John Goldberger i huvudrollen är plåtad i Goldbergers hem i italienska Bologna. Förutom den eleganta pennyloafern i kalvskinn och mocka finns det mycket trevligt att titta på; inredningen, kläderna och förstås – klockorna.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-22 16:08