Har svenska CQP gjort sommarens snyggaste sneakers?

CQP gör lyxiga skejtskor.

Joel Ågren
Joel Ågren  |  Publicerad 2022-05-27 11:14  |  Lästid: < 1 minuter

Prydliga linnekostymer och krispiga mockaloafers i all ära. Ibland är det enda man vill att se ut som en solkysst skejtare från Venice. Svenska skofavoriten CQP hjälper dig på traven med vårens snyggaste sneakerssläpp Bumper – en ofodrad low cut-sneaker handgjord i Portugal, med tåbumper i läder och premiummocka från Italien.

Den perfekta hybriden mellan tennis- och skejtskor från 80- och 90-talet, om man frågar CQP själva. Modellen, som kommer i svart, off-white och rött, får även sällskap av ytterligare en skejtinspirerad vårnyhet, modellen Center – en hyllning till 90-talets skejtkultur i premiumförpackning, med en överdel i solblekt mocka och en helt ny sula i snygg vintagegul ton.

– När jag var yngre hade skejtande och skejtkulturen ett stort inflytande på mig. Inte bara när det gäller stil, utan även livsstil. Att som barn läsa skejttidningar med bilder från lata, soldränkta dagar i LA satte sina spår. Den avslappnade skejtstilen fungerar än i dag som inspirationskälla, säger Adam Lewenhaupt, grundare av CQP.

Sneakermodellerna säljs bland annat på C-qp.com. Pris från 3 300 kr. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-05-27 19:39