Messi toppar Forbes lista över världens bäst betalda idrottare

Trots några skattesmällar hit och dit ser Barcelonakungens gage ut att vara fetare än någonsin tidigare. Se hela listan över världens bäst betala idrottare här.

Marlon Appelgren | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-06-12 16:31  |  Lästid: 2 minuter

Som vi alla minns hade den argentiska fotbollskungen Lionel Messi en minst sagt tuff sommar under fjolårets fotbolls-VM, då saker och ting inte riktigt gick den vägen han själv önskade. I höstas var han dock tillbaka i sin stjärnglans och en ledning i La Ligas skytteliga gjorde att han återigen hyllades till skyarna av Barcelona-fansen. När han inte står på fotbollsplanen har han nu även en annan anledning att tas upp bland molnen, bland annat hans relativt nyinförskaffade privatjet för cirka 123 miljoner kronor.

Ett annat tecken på att Messi badar i pengar är att affärstidningen Forbes nu släpper sin årliga presentation av världens 100 bäst betalda idrottare. De tre första namnen på listan är, naturligtvis och förvånande vore annars, fotbollsspelare – och det är först på 63:e plats som ett kvinnligt idrottsnamn till slut kvalar in. På förstaplats hamnar Lionel Messi som dragit in nästan 1,2 miljarder kronor de senaste tolv månaderna. Barcelonastjärnan följs sedan av fotbollsspelarna Cristiano Ronaldo och Neymar.

Messis förstaplats gör att han därmed tar över stafettpinnen från boxaren Floyd Mayweather som inte längre finns med på listan efter att ha toppat den fyra av de sju senaste åren. I övrigt går det att konstatera att listan domineras av basketspelare. Så många som 35 NBA-spelare tar plats bland världens best betalda.

Forbes årliga lista baseras utifrån prispengar, löner, bonusar och sponsorintäkter under perioden 1 juni 2018 till 1 juni 2019.

Topp 10 på Forbes lista

1. Lionel Messi, fotboll, 1,2 miljarder kr.
2. Cristiano Ronaldo, fotboll, 1,03 miljarder kr.
3. Neymar, fotboll, 990 miljoner kr.
4. Canelo Alvarez, boxning, 886 miljoner kr.
5. Roger Federer, tennis, 887 miljoner kr.
6. Russel Wilson, amerikansk fotboll, 849 miljoner kr.
7. Aaron Rodgers, amerikansk fotboll, 839 miljoner kr.
8. LeBron James, basket, 839 miljoner kr.
9. Stephen Curry, basket, 754 miljoner kr.
10. Kevin Durant, basket, 613 miljoner kr.

Se hela listan här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-12 17:25