Svenska skosuccén Morjas presenterar sina första sneakers

Svenska skotillverkaren Morjas fortsätter att tolka skogarderobens klassiker. Den här gången har turen kommit till en mer avslappnad modell, nämligen sneakern.

Rasmus Blom | Foto: Milad Abedi  |  Publicerad 2020-11-05 06:43  |  Lästid: 2 minuter

Vi på King har haft ögonen på Morjas alltsedan varumärket lanserades den där ljuva sommaren 2017. Prisvärda kvalitetsskor, vad finns inte att gilla?

Den svenska uppstickaren har tagit marknadsandelar en ikonisk skomodell i taget. Vi har sett tassel- och pennyloafern, oxford- och munkskon, och chukka- och chelseabooten – alla i ytterst välgjorda utföranden med stor omsorg för detaljer. Det är just hantverksglädjen som gjort att till exempel Luca Rubinacci valt att fronta Morjas kampanjer, den italienske designern och stilikonen som annars bara samarbetat med två företag tidigare, Hublot och Patek Philippe, två av världens främsta varumärken.

Morjas har vid det här laget bockat av de flesta modellerna i den klassiska skogarderoben och idag kan man presentera en efterlängtad trotjänare: den dressade sneakern. Till vardags eller fest (även om det för tillfället är ”slutfestat” enligt statsministern), den dressade sneakern funkar när som helst, var som helst. Klä ner en kostym eller klä upp en jeans-och-tisha-look.

Supermodellen Oliver Kumbi frontar Morjas sneakerlansering, han matchar skon med jeans och polo.
Mockaskon är ofodrad för att ge en snyggare passform, ändå håller den värmen och kan bäras i vinter.

Under två år har Morjas utvecklat det de kallar "idealversionen av en tidlös, stilren och mångsidig sneaker". Vi på King kan bara instämma. Modellen är tillverkad i mocka och finns i fyra olika färger (blå, grå, brun och vit), den är också ofodrad vilket ger en mjuk känsla och elegant passform. För den noggranne protokollföraren kan nämnas att sulan är 3,1 centimeter hög. Skosnörena är vaxade för att ge ett lite skarpare intryck.

Du hittar Morjas nya sneaker på varumärkets hemsida, priset ligger på 1 595 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta