5 Hollywood-kändisar som är besatta av klockor

King listar Hollywoods största klocknördar.

Andreas Weinås | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-02-07 14:21  |  Lästid: 2 minuter
Foto: Getty Images

John Mayer

Den karismatiske singer/songwritern och gitarrvirituosen John Mayer har varit helgonförklarad i klockkretsar i över 15 år. Med vad som uppfattas som genuin entusiasm har Mayer trålat diverse klockforum i jakt på obskyra och ovanliga referenser från sina favoritmärken. Vintage Rolex, Patek Philippe och Audemars Piguet dominerar samlingen men även enklare klockor har en plats i samlingen. Enligt en artikel med New York Times 2015 uppgavs Mayers klocksamling uppgå till ”ett tiotal miljoner dollar”.

Foto: Getty Images

Eric Clapton

Om Mayer är kändisvärldens kanske främsta klocksamlare idag är Eric Clapton tveklöst hans föregångare. Men ett otroligt öga för design och kvalitet har han under tiotal år samlat på sig flera av de mest åtråvärda vintageklockor världen har skådat. Vid ett fåtal tillfällen när hans unika beställningar från Patek Philippe sålts på auktion har de sålts till ett skyhögt premium. 

Foto: Getty Images

Ed Sheeran

En tredje musiker som fått allt större uppmärksamhet för sin personliga och spännande klocksamling är Ed Sheeran. Hans samling består av allt från moderna Audemars Piguet till specialtillverkade independentklockor från Japan. Efter en av sina turnéer gav Sheeran en specialdesignad IWC Big Pilot till var och en i hela teamet som tack för deras insats. 

Foto: Getty Images

Corey Gamble

Corey Gamble kanske är mest känd för sitt förhållande till Kris Jenner vilket resulterat i hans medverkan i serien The Kardashians. Han själv jobbar som affärsman och agent och har en klocksamling med stort fokus på moderna och komplicerade klockor från Patek Philippe. Han sågs även tidigare i år på Metgalan med en Tiffanyblå Patek Philippe Nautilus. En klocka vars marknadsvärde uppgår till flera miljoner dollar. 

Foto: Getty Images

Mark Wahlberg

Hollywoods största klocksamlare är med stor sannolikhet Mark Wahlberg. Med en förkärlek för moderna, och inte sällan stensatta Rolex och Patek Philippe har Wahlberg visat upp sig med flera av marknadens hetaste klockmodeller runt handleden. Svenskättlingen Wahlberg har utöver sin skådespelarkarriär en portfölj med olika bolag och projekt som bland annat inkluderar hamburgarrestaurangen Wahlburgers, fitnesskedjan F45 och Aquahydrate.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-07 14:24