Chimi lanserar sin första möbel: ”Vill blanda mode med inredning”

Solglasögonvarumärket Chimi utforskar möbeldesign i sitt nya hållbara designprojekt Spare Objects – först ut är en pall inspirerad av grundarens farfar.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-03-29 11:37  |  Lästid: 2 minuter

Sedan starten 2016 har svenska Chimi gått från att vara ett renodlat solglasögonvarumärke till ett mindre modehus med internationella ambitioner. Nu utforskar företaget nya terränger i det kreativa projektet Spare Objects där man designar lekfulla produkter av överblivet restmaterial. Först ut är en pall ritad av Chimis medgrundare och kreative chef Charlie Lindström. Inspirationen är hämtad från ingen mindre än hans farfar.

– Jag älskade tanken på att göra något nytt av vårt överblivna material och att blanda mode med inredning. Pallen är inspirerad av min farfar Götes designspråk som inredningsarkitekt och möbelformgivare. Ett av mina tidigaste minnen av honom var när han stod i sin studio en morgon och tillverkade en pall i trä. Han lade till en konkav kurva på sitsen för att göra den mer bekväm vilket vi har inspirerats av. Kurvan har även exakt samma form som en solglasögonlins innan den skärs till, säger Charlie Lindström.

Pallen kommer i färgerna rött och grönt, mäter 38x38x40 cm och är gjord av återvunnet Mazzucchelli-acetat som blivit över från Chimis solglasögontillverkning. Materialet är lätt transparent och påminner om marmor.

Chimi är ett raketbolag – inte bara för att de samarbetat med astronauten Christer Fuglesang – utan för att de på nolltid lyckats bygga upp ett av Sveriges starkaste modevarumärken. Nu har de sikte på resten av världen med butiker i Paris och New York. Bolaget är värderat till en halv miljard kronor och bland delägarna finns rakhyvelmakaren Estrids grundare Ben Eliass, H&M-arvingen Nils Tham och tv-stjärnan Bianca Ingrosso.

Pallen släpps i dag på chimi-online.com.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-29 13:46