Den ultimata höstprylen: Teenage Engineerings digitala bandspelare

Spela in musik, intervjuer eller idéer med Teenage Engineerings coola ljudinspelare.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-08-15 13:18  |  Lästid: 2 minuter

Svenska techundret Teenage Engineering fortsätter att designa teknikprylar som man egentligen inte behöver (eller, för den delen, har råd med) men verkligen vill ha. Prylar som är designade för att göra en sak riktigt bra. Som TP-7 – en digital bandspelare i Teenage Engineering-karakteristisk retrodesign och praktisk storlek – perfekt för podcastinspelningar, intervjusittningar, röstmemon eller för att fånga upp en flyktig låtidé i replokalen.

Diktafonen är utrustad med en rad praktiska mekaniska reglage. Huvudnumret – det motoriserade hjulet – snurrar på klassiskt bandspelarmaner under inspelning och agerar även praktiskt styrdon. För att spola framåt eller bakåt i inspelningen roteras hjulet i önskad riktning och om den pågående inspelningen behöver pausas tillfälligt (säg, under en känslig off the record-situation i en intervjusituation) stoppar användaren enkelt hjulets rotation med ett finger.

En annan välkommen nyckelfunktion är den automatiska transkriberingsfunktionen. Parkoppla bandspelaren med TP-7:s app via bluetooth eller usb, starta appen och njut av åsynen av ljud som konverteras till text utan att du behöver lyfta ett finger.

7 timmars batteritid, 128 GB lagringsutrymme, inbyggd mikrofon och högtalare, tre tvåvägsingångar för mikrofoner, headset och synthar är andra spetsiga specar som talar för köp.

Teenage Engineering TP-7 kostar 15 000 kr. Läs mer på teenage.engineering.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-15 13:19