Eton lanserar The Index Shirt – med en prislapp som följer börsen

Svenska skjortmakaren Eton lanserar The Index Shirt, den första skjortan vars pris följer Nasdaq-börsens utveckling.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-11-21 14:23  |  Lästid: 2 minuter

Index Shirt är en skjorta i begränsad upplaga designad utifrån Etons klassiker Signature Twill med broderade djursymboler vid knapparna. En tjur sitter mellan den första och andra knappen och en björn mellan den andra och tredje knappen. Den diskreta detaljen är tänkt att symbolisera optimismen och pessimismen på aktiemarknadens toppar och dalar.

– Vi inspireras ständigt av våra kunders ambition och målmedvetenhet. Genom att följa prisutvecklingens upp och nedgångar på Index Shirt kan kunderna välja att slå till när tiden och priset är rätt, säger Etons vd David Thörewik.

Skjortan är vävd av dubbeltvinnat garn av extra långfibrig bomull som förlänger hållbarheten och är sydd i ett strykfritt material som håller sig slät även under fulltecknade dagar.

Att priset är kopplat till aktiemarknaden är en blinkning till den nuvarande globala ekonomin och hur känsligt köpbeteendet kan vara.

Etons Index Shirt lanseras är ute nu i limiterad upplaga och säljs exklusivt på etonshirts.com, med ett rörligt pris som är kopplat till Nasdaqs Composite Index och uppdateras var femte minut.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-21 14:23