Harry Styles gör lekfull 70-talskollektion för Gucci

Världens hetaste popstjärna släpper lyxig klädkollektion.

Tom Cehlin | Foto: Gucci  |  Publicerad 2022-06-22 10:24  |  Lästid: 3 minuter

Harry Styles fortsätter ånga på. Samtidens största hjärtekrossare är aktuell med ett av årets mest omtalade album, en kollektion nagellack och i höst också med ett samarbete med Gucci.

Under Milanos modevecka presenterades ett samarbete mellan popstjärnan och det italienska modehuset som kallas ”Ha ha Ha”. Styles har länge varit en beundrare av Alessandro Micheles Gucci, och bär varumärket vid varje tillfälle som ges. Kollektionen släpps i oktober och är ett lekfullt hopkok av duons gemensamma kärlek för 70-talets popstjärnor och skräddade mode.

– När jag träffade Harry första gången så hade han precis inlett sin solokarriär, och jag hade precis börjat på Gucci. Han hade valt en outfit för ett framträdande och frågade om vi kunde ses. Jag var redo att avvisa honom eftersom jag trodde att han var någon slags sångare från ett pojkband och kände inte att jag hade tid för det. Men han kom till mötet klädd i en underbar fuskpäls som jag älskade. Jag ändrade mig på en sekund. Det var så vår vänskap inleddes, berättade Alessandro Michele för Vogue.

Kollektionen ser ut ganska exakt som vad David Bowie bar vid 70-talets mitt, men med bananer, körsbär och kaniner tryckt på plaggen. Michele berättar att de två har en Whatsapp-tråd som har fungerat som ett moodboard för kollektionen.

– Vi skickar tonvis av bilder vi gillar till varandra, och han har väldigt korrekta referenser. Han kan till exempel skicka ett gammalt foto på Serge Gainsbourgs kristrecksrandiga kostym med detaljer på kavajslaget, berättar Michele.

Kollektionen visades upp på Cavalli & Nastri, en av de äldsta vintageaffärerna i Milano. Kostymer i rutig ull, fiskbensmönstrade rockar och utsvängda ullbyxor fick Alessandro Michele att se dubbelt.

– Jag fick faktiskt kolla på lappen i nacken för att se om det var Gucci-plagg eller gamla plagg från ett italiensk skrädderi på 60- eller 70-talet.

Kolla in bilderna på kollektionen här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-06-22 10:26