Apples minihögtalare HomePod Mini kommer (äntligen) till Sverige

Högtalaren, som även extraknäcker som smarta hemmet-hubb, släpps lagom till julruschen.

Joel Ågren  |  Publicerad 2022-12-07 10:33  |  Lästid: 2 minuter

Den som väntar på något gott, brukar det ju heta. Och i HomePod Minis fall har vi nordbor fått vänta i två år på att den mångfacetterade minihögtalaren ska finnas tillgänglig på hemmaplan. Men nu är den alltså (snart) här, och med en höjd på blott 8,43 cm gör HomePod Mini sannerligen skäl för sitt namn. 360-gradersljudet låter, som tur är, dock betydligt större än vad storleken skvallrar om. Vill man ha ännu fylligare ljud ska det gå smidigt att parkoppla två enheter för stereoljud, och placera högtalare i flera olika rum för att skapa ett sammanhängande ljudsystem för hela hemmet.

Högtalaren funkar även som smarta hem-hubb, med Apples integrerade röstassistent Siri som intelligent hjälpreda. Siri, som numer förstår svenska, kan känna igen röster från upp till sex olika personer, skräddarsy uppspelning av musik och poddar utifrån vad man föredrar att lyssna på och svara på personliga förfrågningar. Eller varför inte använda högtalaren för att släcka lampor, ändra temperatur, låsa dörrar och styra annat som du har kopplat till Apples Hem-app. En annan praktisk funktion är möjligheten att kunna skicka röstmeddelanden till andra familjemedlemmar via högtalarens Intercom.

HomePod Mini kommer i färgerna vitt, blått, orange, gult och rymdgrått och finns att köpa från den 13 december för 1 295 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-12-07 10:36