Liam Gallaghers favoritlöparmärke har släppt en ny värstingmodell

Hoka lanserar kolfiberskor godkända av jordklotets mest oväntade löparman.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-09-16 11:24  |  Lästid: 2 minuter

Paradigmskiften är ofta mer svårdefinierade än vad namnet antyder. Oftast syns konturerna först i backspegeln, med i alla fall ett par decennier som omslutande ram. Men när Liam Gallagher häromåret berättade att han går upp klockan fem varje morgon för att ge sig ut på en löptur rörde det sig om något som var rakt av oåterkalleligt. Något, eller allt, var förändrat.

Den slutgiltiga rockstjärnan som sjöng om cigaretter och alkohol de enda stunder då han inte rökte cigaretter och drack alkohol hade blivit en löparkille. (Han verkar också ha för vana att klättra i träd och slänga sten på Jamie Olivers fönster på sina löpturer men den informationen får man göra vad man vill med.)

Men med det sagt så vill man ju veta vad Oasis-sångaren har för prylar på sina joggingturer runt Hampstead Heath. Klädrutinen består av en svart vindtygsjacka och shorts. Ingen löparklocka, inga hörlurar. På fötterna? Löparskor från Hoka, tydligen.

Företaget lanserar i dagarna sin nya storsatsning, Hoka Bondi X. Skon är en så kallad kolfibersko som har skapat stort ståhej i löpningsvärlden de senaste åren där en kolfiberplatta driver på löpsteget (så till den grad att det debatteras om de ska förbjudas och rekord strykas).

Skon är framtagen för att få de bästa egenskaperna från kolfibertekniken tillsammans med den dämpning som företaget gjort sig känt för. Bondi X-skon har även en förlängd häl för större acceleration och en mellansula med företagets lättaste skum någonsin. Skon erbjuder också en konstruktion vid namn Meta-Rocker, passande nog, med en teknik som ska driva löparen framåt.

Hoka Bondi X finns tillgänglig från och med oktober på Hokas hemsida samt hos utvalda återförsäljare till ett pris av 2 900 SEK. 

Dela på Facebook
Tweeta