Our Legacy och Byredo gör 90-talsdoftande samarbete

Hippa biprodukter från svenska modejättar.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-08-26 11:25  |  Lästid: 2 minuter

Blått, blått och mer blått står på schemat när den svenska modescenens två tungviktare slår sig ihop för ett samarbete. Med färgpaletten från ett gäng Yves Klein-tavlor som fått stå i solen och enkla plagg med snitt och passform från slutet av 90-talet så är samarbetet mellan Our Legacy och Byredo en nostalgisk kollektion i tiden.

Luvtröjor, t-shirts, jeans och kepsar i olika indigonyanser har färgats och tryckts för hand och består av överblivna tyger från Our Legacys arkiv. Formellt sett så är samarbetet mellan Our Legacys ”Work Shop”-koncept och Byredos ”Byproduct”-dito. Our Legacy arbetar återkommande med att återanvända gamla tyger och material genom sina Work Shop-butiker som också fungerar som en kreativ studio där material och plagg återanvänds och görs om till något nytt.

Byredos ”Byproduct”-sortiment är också av samma spontana natur. Tidigare har konceptet inkluderat allt från smycken till campingutrustning till basketkängor. (Grundaren Ben Gorham menar att namnet kommer från att hans doftimperium är en biprodukt av hans egna misslyckade basketkarriär).

– Det är den typen av kläder som jag bär varje dag. Som med alla våra samarbeten så föddes det här projektet från en genuin beundran inför vad Our Legacy gör – det kändes helt naturligt att göra det här Byproduct-släppet tillsammans med dem. Det här är kvalitetsplagg, hållbart framtagna, som du kommer ha i din garderob i hela livet. Den blå färgpaletten är tidlös och kommer åldras snyggt ju mer du bär plaggen, säger Ben Gorham.

Kollektionen finns att köpa på byredo.com och ourlegacyworkshop.se nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-08-26 11:25