Per Hagman är DJ på King 100-festen: ”Blümchen funkar alltid bäst efter midnatt”

Han är en av Sveriges mest mytomspunna författare, men han är också DJ. Per Hagman var omslagsperson för Kings septembernummer och nu ska han även underhålla gästerna på Kings 100 mäktigaste-fest. Vi tog tempen på författaren inför höstens stora modefest.

Redaktionen | Foto: Sanna Dahlén  |  Publicerad 2019-10-15 15:27  |  Lästid: 2 minuter

Torsdag 17 oktober är det äntligen dags. Inbjudna gäster ska mingla, äta och dricka gott när King hyllar svenskt herrmodes 100 mäktigaste. Allt detta till musik från våra dj:s Per Hagman och Dj Mahsa. Kingredaktionen ställde några förberedande frågor till Per Hagman inför höstens stora modefest – som tidigare har spelat skivor på Riche, Berns och Tranan för att bara nämna några ställen. Men Kingfesten hoppas vi ändå kommer slå det mesta.
– Efter att inte ha spelat skivor ute på femton år började jag i våras igen, enbart på grund av att hinna komma i form inför Kingfesten.

Vilket är ditt bästa dj-ögonblick?
– Svårt, men jag minns en gång på Berns när en ung och säkert mästerlig takt-mixar-dj överlämnade en liten lapp till mig. Jag trodde ju naivt att det var en låtönskning eller något och tackade artigt. När jag vecklade upp lappen stod det ”Bliv vid din läst, författarjävel”. Jag tror det var den sommaren som jag glatt började spelade eurodiscoklassiker, vilket ingen på den tiden gjorde på så kallade hippa ställen.

Så du gillar eurodisco alltså. Blir det någon låt från Blümchen då?
– Blümchen funkar alltid bäst efter midnatt, men vi får väl se.

Vilken är den bästa eurodisco-låten genom alla tider?
 Better Off Alone med Alice DeeJay.

Läs också: Per Hagman om glamouren, dekadensen och det vilda 90-talsklubbandet

Vilken annan musik kommer gästerna få njuta av på torsdag?
– Beror nog på vad det är för gäster och stämning i övrigt, men italo, åttiotal och olika sorters disco ligger väl nära till hands, men noll taktmixande…

Du som är ett barproffs, hur ska man bete sig om man verkligen vill höra en låt men inte vill framstå som en idiot framför dj:n?
– Finns det barproffs som är så proffsiga?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-15 16:29