Redaktionen väljer: 5 svenska solglasögonnyheter

King väljer blågula bågar.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-06-09 13:25  |  Lästid: 2 minuter

Sommaren är redan här, och tiden väntar inte på någon. Att försöka hitta ett par solglasögon som passar är något av ett helvete för de allra flesta. Att försöka dechiffrera vilken form ens huvud har eller, ännu värre, stå i en butik och prova sig fram är fruktansvärt. Man är aldrig naknare än när man står och stirrar in i en sådan där smal spegel och hoppas på det bästa.

Hur som helst, Kings redaktion har rotat bland glassiga pilotbrillor, färgade bågar och fyrkantiga former och fastnat för fem svenska märken som alla lanserar nyheter i sommar.

Pilotbrillorna är tillbaka i stor stil sedan några år tillbaka. En av de snyggaste modellerna är dessa från Chimi. 1 300 kr.

Statementbågar från Axel Arigatos nylanserade solglasögonkollektion. Finns även i sköldpaddsmönstrat och med orangetintade linser. 1 500 kr.

Det nystartade svenska varumärket Oh My Eyes gör maximalistiska solglasögon i kvalitetsmaterial. 1 395 kr.

EOE Eyewear inspireras av Norrland och gör hållbart producerade solglasögon i miljövänligtvänligt acetat. Deras sommarkollektion hämtar sina former från träsnideri. 2 200 kr.

Coola Sun Buddies gör konsekvent sommarens snyggaste solbrillor för den trendkänslige. Dessa bågar heter Zinedine, bara en sådan sak. 1 400 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-09 13:26