Rick Owens samarbetar med Converse – gör fyrkantiga Chuck Taylors

Rick Owens introducerar punkig konsultdoja.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-01-26 15:35  |  Lästid: 2 minuter

Det trodde man inte när Instagram-kontot konsultdojan gjorde succé för några år sedan, att fyrkantiga skor skulle göra en modemässig comeback. Men så är det, och det är – som personer som sedan tidigare bär fyrkantiga skor skulle säga – bara att tugga i sig.

Svenska Eytys, brittiska Martine Rose och italienska Prada är bara några av företagen som på sistone har börjat ta fram kantiga skor för de mest modemedvetna.

Stiligt i kvadrat från Eytys.

Nu verkar turen ha kommit till sneakervärlden efter att stjärndesignern Rick Owens har gjort en radikal omtolkning av Converses superklassiker Chuck Taylor. Under Paris digitala modeveckan som inträffade häromveckan så blev Rick Owens radikala omtolkning av den klassiska skon en snackis.

– När jag ser något som finns överallt så känner jag alltid att jag vill förvränga det. Jag vet inte varför. Det kanske är någon slags tonårsuppror. Men det är en av de största lockelserna med Chuck Taylor All Star, säger Owens.

Rick Owens har gjort sig känd för dramatiska klädkollektioner i svart med inspiration från både punk och goth. För några år sedan släppte han en egenritad sneaker med inspiration från The Ramones (och gruppens ständigt närvarande tygskor).

– När jag tänker på Converse så tänker jag på de svartvita Chuck Taylor-skorna och punkgenerationen. Det har alltid varit ikoniska hörnstenar för min estetik, säger den amerikanske designern.

I dagsläget finns inget releasedatum för skorna, men skoföretaget har meddelat att stjärndesignern ska göra fler Converse-tolkningar under året. Och det verkar bli ett intensivt år för Converse. Förutom Rick Owens har man även meddelat att man under 2021 kommer samarbeta med brännheta namn som Telfar Clemens, Comme des Garçons Play, Off-White, Kim Jones och Tyler, The Creator.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-26 15:54