Är solida parfymer nästa stora dofttrend?

Svenska parfymhuset Unifrom tror på ett trendskifte i doftvärlden.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-03-09 13:24  |  Lästid: < 1 minuter

Din sprayparfymgarderob lever på lånad tid. I alla fall om man frågar Unifrom, det progressiva Stockholmsbaserade parfymhuset med ambitionen att utmana gamla konventioner om hur dofter ska bäras. Första steget var att introducera parfymoljor – ett parfymkoncentrat utan alkohol, som gjort för känslig hud.

Ett gediget utvecklingsarbete senare är man nu redo för lanseringen av nästa doftformat – solidparfymen. Den alkoholfria parfymen bygger på en vaxbaserad och återfuktande formula som masseras in i huden och efterlämnar en subtil puff av väldoft på nacke och handled. Solid kommer i ett elegant, reflekterande case som utan ansträngning går ner i fickan, designat med ett flängigt lifestyle-liv i åtanke. 

”Människor förtjänar att lukta gott hela dagen, inte bara på morgonen. Vi ville göra en parfym som man kan ta med sig och använda överallt, oavsett om man är på jobbet eller på krogen med vänner”, säger Haisam Mohammed, grundare och creative director på Unifrom.

Först ut i parfymserien är de träiga och kryddiga dofterna Oud och Frankincense, konceptualiserade i Stockholm, utvecklade i Paris och tillverkade i parfymmeckat Grasse i Frankrike.

”Vi har alltid strävat efter att utmana det kommersialiserade sprayparfymformatet. Solidparfymen bidrar till en mycket mer intim upplevelse, där doften bokstavligt talat smälter ihop med huden”, förklarar Mohammed.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-09 13:24