Bang & Olufsen gör det omöjliga – lanserar snygga gaminghörlurar

Bang & Olufsen gör gaminglurar som du inte måste gömma undan.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-03-31 10:46  |  Lästid: 2 minuter

Även om spelindustrin i dag har växt om både film- och musikindustrin (den trumfar faktiskt båda två, tillsammans) så har det trots detta varit anmärkningsvärt svårt att ta fram gamingprylar som inte ser ut som… ja, gamingprylar. De flesta produkter som riktar sig till folk som spelar tv-spel ser ut som en mardröm. Blått ljus och kantiga former i olika iskalla nyanser. Nu ska det i alla fall bli ändring på det när Bang & Olufsen släpper sina första gaminghörlurar, Portal.

Eftersom de danska hörlursmakarna lägger lika mycket krut på ljud som design så ska lurarna leverera virtuellt surroundljud via Dolby Atmos och aktiv brusreducering. Hörselkåporna är utrustade med touchytor som låter dig kontrollera volym, musik, samtal, justera brusreducering och transparensläge.

Den vakne läsaren noterar dock något som saknas – mikrofonen. Hur ska man kunna skälla ut sin bästa vän, eller en centraleuropeisk tolvåring, som underpresterar när man spelar online? Portal-lurarna saknar visserligen en extern mikrofonarm som man är van vid att se på gamingheadsets, men företaget menar att man har tagit fram ”the worlds first virtual boom arm”. Med fyra mikrofoner ska lurarna kunna plocka upp din röst och samtidigt filtrera ut bakgrundsljud på samma sätt som på företagets vanliga bluetooth-lurar.

Beoplay Portal släpps den 29 april och kostar 5 199 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-03-31 10:49