Bianca Ingrosso om pengarna, programlederiet och konsten att liva upp ett styrelserum

Tv-stjärnan, influencern och entreprenören Bianca Ingrosso om miljonregnet, missuppfattningarna och hur hon är som chef.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-04-28 14:14  |  Lästid: 4 minuter

Vilken är den största utmaningen med att leda sin egen  talkshow?

– Det är mycket svårare än vad folk kan tro. Att prata med folk är inte alltid så lätt. Det handlar ju så otroligt mycket om personkemi. Det allra svåraste är att hitta den genuina första frågan. I det här formatet så hinner man ju inte ta tempen på stämningen och då måste bara den där första frågan sitta. Jag brinner för att allting ska vara ostageat, genuint och i vibe. 

Vilken gäst har du sett upp till mest hittills?

– Amanda Schulman. Hon är min girl crush. Jag känner sån respekt för henne. 

Har du någon programledarförebild? 

– James Corden. Han är så himla närgående och kan ställa de mest obekväma frågorna. Och man köper det bara för att han är så rolig. Det går inte att bli arg på honom. Han är så jävla skön och får alla i ett rum att känna sig avslappnade. Dessutom får han alla människor att bli intressanta. Även om någon är sjukt ointressant för mig. 

Du är en av Sveriges flitigast omskrivna kändisar. Vad är det sjukaste du har läst om dig själv?  

– Att jag har legat med A$AP Rocky. Jag har aldrig träffat honom. Men också att jag lurar folk. Det står ju väldigt ofta att Bianca fuskar, att Bianca lurar eller att Bianca tar genvägar. Det kan jag aldrig komma undan. Jag tycker att jag visar en så tydlig bild av vem jag är och så blir det ibland en rubrik som går emot precis allt vad jag är.

Du driver flera bolag framgångsrikt. Vad tar du för roll i styrelserummen?

– Det är jätteviktigt för mig att våra styrelsemöten inte är så ”corporate”. Alla budget- och ekonomifrågor sköter vi före mötet. Ett styrelsemöte måste få vara som att vi är bolagets Avengers och nu ska vi på ett kreativt och positivt sätt lösa problemen och inte hantera saker som att det är en kris.  Jag är väldigt ”Biancig” och jag har varit tydlig med att jag måste få vara det. Jag tar inte saker på för stort allvar och jag kommer ofta in i styrelserummet och drar några skämt. 

Du livar upp annars stela riskkapitalistgubbar?

– Exakt! Och det tycker jag är väldigt kul. Att dra ut folk ur sin fyrkant. Jag tycker att man hittar väldigt många lösningar på problem när folk tillåts vara mänskliga i ett sådant forum. Jag vill att mina företag ska drivas av passion och energi och att alla anställda blir sina egna små entreprenörer i bolaget.  

Bianca Ingrosso driver flera bolag, bland annat sminkföretaget Caia som 2022 omsatte 400 miljoner kronor.

Hur ser din typiska familjemiddag ut?

– Jag har aldrig hört min familj ställa en enda fråga till någon. Alla bara, ”vem pratar först?” Man tar plats. Våra partners brukar klaga över att de aldrig får komma till tals. Och vi bara, ”det är ju ditt eget fel!” ”Du får ju steppa upp! Tåget har gått, brorsan. Melodierna börjar, nu är vi på versen och snart kommer refrängen.” Herregud, jag blir helt slut när jag tänker på mig själv. Du borde hänga med mig och Benjamin en dag?!

Munlädret går?

– Det är sån energi! Han kan ringa mig och säga att han måste ta en promenad med mig. Då brukar jag fråga om han måste ta en promenad med mig eller en promenad med mig och prata av sig. Då säger han ”Exakt!” och så går jag med honom och ger honom den energi han behöver.

Vilket är ditt sämsta affärsbeslut i livet? 

– Det är kanske att jag har varit lite för energisk med att jag vill utvecklas hela tiden. Så jag hoppar på väldigt många olika projekt, ofta saker som jag har haft som drömmar. Om jag hade gått tillbaka i tiden så kanske jag inte hade gjort allt på en och samma gång. Men det är å andra sidan så jag är. 

Har du hoppat på något som du ångrar? 

– Ingenting som jag känner att jag hade kunnat göra annorlunda. Men det är mycket att driva åtta bolag, göra tv och sköta mina sociala kanaler. Och samtidigt att hitta sig själv och vara en syster, dotter, kompis, chef, kollega. Och att allting konstant – varje sekund – ska komma genuint. Mycket ligger på mina axlar och det är jag ganska otrygg med. Ibland kan jag känna att det har gått för snabbt. Jag hänger liksom inte riktigt med i min egen utveckling.

Vilken är din mest kontroversiella åsikt? 

– Folk tycker ju inte att man ska prata om sex. Men alla frågor leder till sex med mig. Jag är superöppen! Men jag köper också att folk tycker att jag är för öppen.

Hur är du som chef?

– Jag är närvarande i form av att vara kreativ och att jag vill sprida god energi. Jag är aldrig en chef som säger hur det ska vara och ”hej, hej, nu ska ni lyssna på mig”. Jag är mycket hellre en god famn och försöker peppa. Jag vill hellre att folk ser mig som en partner än som en chef. 

Blir man lyckligare av mycket pengar?  

– Jag har stor respekt för pengar. Det är en jättetrygghet att inte behöva oroa sig över ekonomin. Jag jämför hela tiden med filmen In Time med Justin Timberlake, där tid är deras valuta. Jag känner lycka i form av lugn och trygghet – jag blir inte lyckligare av väskor eller materiella ting. Däremot att kunna åka till vackra platser och få dela med mig av mina pengar till familj. Jag blir lyckligare av att ge. Men jag blir inte lyckligare av att tänka på mina pengar på banken och jag vill heller inte veta hur mycket jag tjänar. 

Du vet inte hur mycket du är god för? 

– Nej, jag vill aldrig veta det. I Stockholm möter man så många människor som tror sig vara bättre än andra i ett rum bara för att de har mer pengar. Jag märker hur folk kan förändras runt omkring mig, och det blir jag jätteobekväm av.


Bianca Ingrosso
Född: Den 30 december 1994 i Gustavsberg, Stockholm.
Aktuell: Som programledare för den andra säsongen av hennes egen talkshow Bianca på Kanal 5 och Discovery+.
Bakgrund: Bianca Ingrosso, dotter till artisten Pernilla Wahlgren och krögaren Emilio Ingrosso, har levt hela sitt liv i rampljuset. Medverkade i unga år i musikaler och fick sitt publika genombrott 2016 när hon kom tvåa i Let’s dance samtidigt som realitysuccén Wahlgrens värld började sändas på Kanal 5. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Bianca har i dag ett av Sveriges mest följda Instagram-konton, hon äger och driver flera mångmiljonsbolag, där sminkmärket Caia är det allra största, och är programledare på tv.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-28 14:16