Bokaktuella Jamaica-experten: 5 saker du inte får missa på den karibiska ön

Polarpristagaren Chris Blackwell och hans fru Marika Kessler är aktuella med en coffee table-bok om Jamaica. King bad om fem tips på den mytomspunna ön.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-09-27 12:15  |  Lästid: 3 minuter

Lyxiga bokförlaget Assouline ger ut coffee table-boken Jamaica Vibes, en hyllning till den karibiska önationen som gett oss Bob Marley och James Bond. Boken är det senaste tillskottet i förlagets reseserie där utgåvorna om Capri, Ibiza och Saint Tropez brukar skymta förbi i inredningsmagasin och på Instagram.

Jamaica Vibes är premiumförlaget Assoulines senaste resebok.

Boken är framtagen av Assouline i nära samarbete med paret Chris Blackwell och Marika Kessler, och innehåller texter, intervjuer och – framför allt – över 200 noga utvalda kvalitetsbilder.

Legendariske Chris Blackwell är affärsman, musikproducent och årets Polarpristagare. Han grundade skivbolaget Island Records som lanserade Bob Marley och reggaemusiken internationellt (vilket han även gjorde med band och artister som U2, Cat Stevens, Grace Jones och Roxy Music). Utöver sin gärning i musikbranschen driver Blackwell en rad lyxresorts tillsammans med frun Marika Kessler, ett av dem är GoldenEye på just Jamaica där författaren Ian Flemming bodde och skrev romanerna om James Bond.

– Chris och jag bad Assouline att skapa en resebok om Jamaica. Vi valde Assouline eftersom de vet hur man fångar andan, skönheten, charmen, själen och magin i en destination. Jamaica har allt, och det är vad vi vill dela med världen; vårt Jamaica. Boken är ett konstverk och ett intimt porträtt av ön, berättar Marika Kessler.

Vi bad Marika Kessler dela med sig av sina personliga favorittips på Jamaica och några utvalda bilder ur boken.

1. Forsränning i en av Jamaicas största floder

Foto: Getty Images

"Forsränning i Rio Grande som rinner genom området Portland följt av en lunch med en jamaicansk kock på flodstranden är ett absolut måste!"

2. Hajking och fågelskådning i bergen

Foto: Yannick Reid

"Ett besök i Blue Mountains. Vandra antingen hela vägen upp till toppen eller stanna till vid ett vattenfall. Jag kan även rekommendera att ge sig ut på en fågelskådningstur. Vill man ha en mindre ansträngande upplevelse i bergen borde man besöka ett kaffeplantage."

3. Rundtur på författarmuseet Firefly

Foto: Peter Brown

"Upplev en av de mest ikoniska vyerna på Jamaica; huset Firefly som en gång var semesterboende för dramatikern Noel Coward."

4. Lunch på Stush in the Bush

Foto: Brie Williams

"Lunch från jord till bord på restaurang Stush in the Bush."

5. Vandring i James Bonds fotspår

Foto: Julien Capmeil

"Naturligtvis ett besök på vårt alldeles egna resort GoldenEye; en gång Ian Flemings hem med vår alldeles egna lagun som Chris kallar världens största swimmingpool är ett måste."


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-27 12:15