Fem superbilar att se fram emot 2019

Patrik Lundin  |  Publicerad 2019-01-09 14:46  |  Lästid: 3 minuter

Artikeln publicerades först på Auto Motor & Sport.

1. Aston Martin Valkyrie 

Fem superbilar att se fram emot 2019

En term som är lika sliten som den är målande är: En racerbil för gatan. Och faktum är att det är ett väldigt bra sätt att beskriva Aston Martin Valkyrie. Detta brittiska hyperbils-trumfkort med V12-motor kommer ge upphov till ett ljud så fantastiskt att man får gåshud på ställen man inte trodde var möjligt.

2. Polestar 1

Fem superbilar att se fram emot 2019

Volvos prestanda-märke Polestar släpper sin första modell i år. Polestar 1 är en laddhybrid med 600 hästar och priset på bilen startar på strax över 1.5 miljoner kronor.


En mycket intressant detalj med Polestar 1 är dess räckvidd på enbart el. Polestar säger att den ska kunna klara 15 mils körning på bara eldrift, ordentligt mycket längre än dagens laddhybrider. Polestar 1 sluttestas nu i Sverige innan den fullskaliga produktionen, som är förlagd till Kina, sätts igång på allvar senare i år. 

3. Bugatti Divo

Fem superbilar att se fram emot 2019

Pris: 51 miljoner. Antal byggda: 40. Antal sålda: 40. Exakt alla Bugatti Divo sålde slut dagen den premiärvisades, så även om du hade haft möjligheten att köpa en bil för styvt 50 miljoner så är tyvärr chansen att förvärva en Divo borta.

Bugatti Divo är baserad på Bugatti Chiron och använder samma W16-motor men är lättad med 35 kilo. Aerodynamiken är ändrad för att skapa mer "downforce" och det syns bland annat i fronten, på taket, den annorlunda motorluckan samt en helt ny aktiv bakvinge. Detta medför att man kan sätta snabbare varvtider jämfört med en "vanlig" Chiron. 

4. Porsche Taycan

Fem superbilar att se fram emot 2019

Porsche kliver in på elbilsmarknaden under 2019 med sin Taycan och hoppas förmodligen stjäla några Tesla Model S-köpare. Inga prestandasiffor är ännu presenterade men Porsche har sagt att Taycan kommer göra 0-100 på under 3,5 sekunder, 0-200 på under 12 sekunder och att toppfarten blir över 250 km/h. 


Mycket "över och under" än så länge alltså, men är det något vi vet så är det att Porsche tenderar att snarare vara lite blyga med sina prestandasiffror än tvärtom

Räckvidden ska hamna någonstans kring 50 mil, och hittar du rätt typ av laddare kan du ladda Taycan från tomt till 80 procent på bara en kvart, säger Porsche.

5. Mercedes-AMG One

Fem superbilar att se fram emot 2019

Mercedes-AMG One tar hyperbilsbyggandet till en helt ny nivå. Det blir praktiskt taget en F1-bil för gatan. 

Förhoppningsvis får vi se en färdig produkt i slutet av 2019, men det är inte helt säkert. Projektet dras med en del förseningar och ingenjörerna brottas med en del problem runt F1-motorn, och utsläppskrav såklart.


Dela på Facebook
Tweeta