Fotbolls-EM:s snyggaste fotbollströja kommer från … bandet New Order

Sommarens EM är på sätt och vis redan avgjort.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-05-07 11:28  |  Lästid: 2 minuter

Oavsett om det svenska landslaget blir uppsnurrat på planen av spanjorerna i EM-premiären om en månad så finns det en match de redan har vunnit: kampen om vilka som har snyggast matchtröjor. Spaniens matchtröja är gräslig, faktiskt helt fruktansvärd. Men nog om det.

Om Sverige väl lyckas dribbla sig igenom gruppen och får möta England så är matchen tyvärr på förhand avgjord. Umbro presenterat nämligen precis sitt samarbete med Factory Records.

Det Manchester-baserade skivbolaget startades på slutet av 70-talet av den legendariske mångsysslaren Tony Wilson och hade band som Joy Division, A Certain Ratio och Happy Mondays på sin konsekvent magra lönelista.

Och, förstås, New Order. Bandet som under flera år höll skivbolaget vid liv med monsterhitten Blue Monday skrev också den officiella låten för det engelska landslagets deltagande i EM 1990, World In Motion (låten hade ursprungligen titeln E for England, innan FA satte stopp för det). En låt som nu förevigas i en kollektion fotbollströjor som Umbro har tagit fram lagom till fotbolls-EM.

Tröjorna är baserade på matchtröjorna Gazza, Gary Lineker och Chris Waddle bar 1990, och utöver det så har företaget även tagit fram gulsvarta tröjor som ska fira skivbolagets formgivargeni Peter Savilles klassiska posters och nattklubbsstolpar inne på skivbolagets legendariska nattklubb, The Hacienda.

Kollektionen finns att köpa på Umbro.com nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-07 11:30