Hernö och Björn Frantzén lanserar asieninfluerad premiumgin

Smakpionjärernas första gemensamma produkt – én – är en lyxig London Dry Gin med trestjärnig potential.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-03-05 09:47  |  Lästid: 2 minuter

Nordiska smaker möter asiatiska influenser när prisbelönta Hernö Gin och stjärnkocken Björn Frantzén gör gemensam sak. Smakbomben Hernö én Gin är det första i en rad produktsläpp från den smaksäkra duon. Namnet är en flirt med nyckelord som ”Frantzén”, ”enbär” och drivkraften i att vara nummer ett. Låter som én given succé, om ni frågar oss.

”Vi var väldigt synkade från start med vad vi ville skapa tillsammans. Att det skulle landa i en smakrik London Dry Gin med nordiska smaker och asiatiska influenser skapad för gincocktails av toppklass. När jag satsar på något så är det alltid all in. Det ska vara perfektion, inget annat. Jon och min delade ambition om slutresultatet gör det väldigt enkelt att samarbeta”, säger Björn Frantzén.  

Flaskans design hintar om kopparpannorna i destilleriet och den avskalade designen för samtidigt tankarna till Asien.

"Hernö én Gin är fullpackad med smak från enbär och koriander, toppad med peppriga citrustoner hämtade från Asien. Vi har bland annat använt buddhas hand, en frukt med ett lite märkligt utseende med sina långa fingrar som är laddade med väldigt trevliga citrustoner. Det här är en elegant London Dry Gin som smakar fantastisk i eget majestät men som även spelar en självklar huvudroll i en gin & tonic eller exempelvis en Dry Martini", säger Jon Hillgren. 

Hernö én Gin finns nu att köpa i Systembolagets beställningssortiment för 479 kr.

Så blandar du én Negroni

"Negronivariant där starkt, bitter och sött möts i en kombination baserad på én Gin. Den självklara hjälten i drinken är ginen med sin citrus, fruktighet och komplexa toner. Campari för bitterhet, sichuanpepparinfuserad rosévermouth och ristvättad crème de cacao för både sötma och blommighet."

Du behöver:

  • 40 ml Hernö Én Gin
  • 10 ml sichuanpepparinfuserad rosévermouth
  • 10 ml Campari
  • 10 ml ristvättad crème de cacao
  • 2 dash saltlösning

Gör så här:

Häll alla ingredienser utom saltlösningen i ett rörglas. Rör kall och sila upp i whiskyglas med is. Toppa med två dash saltlösning och garnera med apelsinzest.

Sichuaninfusering

  • 50 cl rosévermouth
  • 15 g sichuanpeppar

Metod: Vakumpacka och använd Sous Vide på 60 grader i 3 timmar, förvara i kyl i minst 12 timmar. Sila genom ett kaffefilter.

Ristvättad crème de cacao

  • 70 cl crème de cacao
  • 100 g ris

Metod: Mixa i en termomixer på 60 grader i 10 minuter på hastighet 3. Sila genom ett kaffefilter.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-05 09:47