Manliga kändisarna flest personer verkar vilja ta en öl med

65 000 personer kan väl inte ha så fel? King har grävt fram en av internets största ölomröstningar om vilken kändis man helst hade velat ta några kalla med.

King Magazine logotyp
Marlon Appelgren | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-10-02 15:37  |  Lästid: 2 minuter

Vi är många som har varit där. Skålandes och tjatandes runt bordet i någon ölbar och efter kanske fyra, fem ipor in börjat diskutera frågan som troligtvis dyker upp någon gång under dygnet på varje medelstor bar i världen. ”Vilken kändis skulle du helst vilja ta en öl med?” Den eviga frågan är, i brist på annan förklaring, en knepig jäkel att besvara och som om det inte är tillräckligt mödosamt att resa sig upp efter tre jägerbomber och fyra cider, hör leken ofta till att man bara får svara en känd person.

Inte dagens enklaste, va? King kommer som tur är till undsättning med vad som verkar vara internets största omröstning i ämnet och det är den någotsånär skapliga hemsidan Ranker, där användare kan gå in och rösta och skapa omröstningar om nästan vad som helt, som står för protokollföringen.

Arnold Schwarzenegger visar vart skum-skåpet ska stå på Oktoberfest i München, 2015. //Foto: Getty Images

Erkänn det bara. Känslan av att stå med när Arnold Schwarzenegger sveper två liter öl på Oktoberfest hade förstås varit på väg mot oslagbar. Men det är inte den före detta guvernören och kroppsbyggaren som toppar listan, utan högst upp hamnar nämligen skådespelaren och hela världens Iron Man Robert Downey Jr. 54-åringen hade kanske inte varit den självklaraste ölkamraten för vissa, men toppar ändå listan på ett förståeligt sätt då han efter sin medverkan i Avengers-filmerna blivit den mest kända superhälte-kändisen i hela världen. På andra plats hittar vi skådespelaren och berättarröst-gurun Morgan Freeman följt av skådespelaren Tom Hanks som glider in som välförtjänt trea.

Även om man på grund av det bristande antalet deltagare inte kan göra en alldeles korrekt bedömning i frågan – och då vissa säkert tryckt på röstknappen med glimten i ögat – finns det en och annan placering att roas av. Fler personer hade exempelvis hellre tagit en öl med Seth Rogen än en av historiens största matematiker Albert Einstein – en uppseendeväckande placering det nog råder delade meningar om. Listan som följer nedan domineras av skådespelare i topp och den första som inte hör till den till relativt ölkompatibla yrkesrollen kommer den legendariske uppfinnaren och maskin- och elektroingenjören Nikola Tesla. Och att fler personer känner sig benägen att skåla sitt ölglas med Fast & Furious-stjärnan Vin Diesel än självaste Jesus Kristus känns ju ändå lite rimligt.

Topp 10: Här är kändisarna flest personer vill ta en öl med

  1. Robert Downey Jr.
  2. Morgan Freeman
  3. Tom Hanks
  4. Steme Buscemi
  5. Bill Murray
  6. Martin Freeman
  7. Nikola Tesla
  8. Hugh Jackman
  9. Gary Oldman
  10. Freddie Mercury

Se hela listan här.

Förutom listan "Kända män du helst vill ta en öl med" finns även "Kända kvinnor du helst vill ta en drink med".
Varför man istället ska ta en drink i den här omröstningen får vi nog lämna därhän men listan, som toppas av skådespelaren Kate Winslet, har samlat ihop totalt 26 000 röstande bidrag och är även den värd en titt.

Källa: Ranker

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-02 15:37