Maffiaklockan du inte visste att du ville ha (och absolut inte har råd med)

Klockmakarna Jacob & Co. har släppt en ny Gudfadern-modell lagom till filmens 50-års-jubileum – och den är precis lika storslagen som filmen.

Anders Modig  |  Publicerad 2023-01-27 14:37  |  Lästid: 2 minuter

På Siciliens sekelskifteslyxiga Grand Hotel Timeo, med prunkande trädgårdar och utsikt mot den puffande Etna-vulkanen och ett glittrande blått hav, presenterade i slutet av 2022 Jacob & Co den nya klockan Godfather 50th Anniversary, vilken gör att Gudfadern-älskare nu kan bära filmen på handleden. Likt tidigare utgåvor i denna kollektion så är den sammansatt med fler än 1000 delar som bygger upp en trippel-axel-tourbillon, och två cylindrar som fungerar som en speldosa som spelar 120 toner ur filmens ledmotiv. Till råga på allt roterar urtavlan och urverket.

– Familj är ett huvudtema i Gudfadern, och det är därför vi känner ett så starkt sammanhang med filmerna, säger Jacob & Co:s VD Benjamin Arabov, som nyligen tog över företaget grundat av hans far.

Till skillnad från sommarens Gudfadern-klocka som var behängd med de diamanter som oftast pryder de Schweiz-tillverkade klockorna från detta New York-baserade företag, så vill man med denna klocka ytterligare fira filmen regisserad av Frances Ford Coppola. Med en ny, extrem så kallad femtolaser-teknik har man graverat tretton scener på den välvda boettens sarg. Likaså har speldosans cylindrar blivit mer filmiska än tidigare, eftersom de prytts med tretton citat, inklusive de oförglömliga ”I’m gonna make him an offer he can’t refuse” och ”Luca Brasi is sleeping with the fishes”.  

Presentationen på det berömda hotellet som genom åren huserat bland andra Truman Capote, Oscar Wilde, Christian Dior och Greta Garbo, inkluderade även Gianni Rossi, som spelar Don Corleones svärson Carlo Rizzi i filmen. Därefter åkte vi – ett hundrafemtiotal journalister och VIP:s inbjudna från jordens alla hörn –– till Castello degli Schiavi, slottet som i filmen är ur-Don Corleones hem, för ett storslaget gardenparty smyckat av tiotusentals rosor – i filmen en hierarkisk symbol för högsta rang.  

Om du vill bli en av de 50 ägarna till Opera Godfather 50th Anniversary så får du betala 5,2 miljoner kronor – vilket också ger dig en specialtillverkad reservoarpenna och en kristallkaraff som pryds av Marlon Brandos porträtt och filmens logotyp – allt presenterat i en exklusiv trälåda klädd med röd sammet.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-27 14:37