”Matrix 4” är på gång med Keanu Reeves i huvudrollen

Matrix med Keanu Reeves

En fjärde film i den banbrytande sci-fi-filmserien är på gång med Keanu Reeves tillbaka som Neo. Kan det bli så mycket bättre?

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-08-21 11:30  |  Lästid: < 1 minut

Efter månader av spekulationer har vi äntligen mötts av beskedet alla sci-fi-älskare och Keanu Reeves-dyrkare spetsat sina öron genom decennier för att få höra: Matrix 4 är äntligen på gång.

Den fjärde filmen i science-fiction-franchisen har alltså fått grönt ljus. Filmens stjärna och den till synes oerhört sympatiske Keanu Reeves återvänder som huvudkaraktären Neo och Carrie-Anne Moss är även tillbaka i sin roll som Trinity. Som om inte det vore nog står även originalförfattaren och regissören Lana Wachowski återigen bakom kameran. Om Laurence Fishburnes skulle återvända som karaktären Morpheus hade det förstås varit en fullträff, men enligt Variety tittar man på någon som kan spela en ung Morpheus istället. Därmed får vi bara hålla tummarna för att man förlitar sig på att använda föryngrade specialeffekter på honom – och hur svårt kan det vara 2019 egentligen?

Den första ”Matrix”-filmen slog ner 1999 och blev på grund av sitt unika filmmanus och banbrytande slow motion-effekter en rejäl box office-succé. Filmen, som kort och gott handlar om robotar som förslavar mänskligheten, resulterade i uppföljarna Matrix Reloaded och The Matrix Revolutions (2003) som dock inte kom att ens leva upp till närheten av samma nivå av berömmelse som den första.

Inspelningen av ”Matrix 4”, som hittills inte fått en titel, beräknas sätta i gång nästa år.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-21 16:07