Så gör du den perfekta caipirinhan – sommarens godaste (och spritigaste) drink

De bästa resorna går via barskåpet. King vidgar vyerna med världens vassaste drinkklassiker.

joela  |  Publicerad 2021-06-11 14:25  |  Lästid: 2 minuter

”Brasiliens nationaldrink uppstod som en landsortsdrink som favoriserades  av landets bönder. Måtten är inte det viktiga här, och det är fritt fram för att experimentera med mängden socker och citrus för att hitta en smakprofil som passar dig. Purister må hävda att det är viktigt att använda råsocker för att få fram oljorna ur limeskalet på bästa sätt, men det är helt upp till dig.”

Du behöver:

½ tesked strösocker

4 limeklyftor (cirka ½ lime)

60 ml cachaça

Gör så här:

Häll socker och limeklyftor i en cocktailshaker och muddla försiktigt för att extrahera limejuicen och oljan från skalet. Addera cachaça, fyll på med is och skaka drinken kall i cirka fem sekunder. Häll den osilade drinken, inklusive limeklyftor och is, i ett whiskyglas och servera.

Bästa baren i Rio de Janeiro för en Caipirinha

Copacabana Palace Piano Bar, Copacabana

Den svala pianobaren på Rios mest ikoniska strandhotell, flärdfulla art déco-drömmen Copacabana Palace, är inte bara den bästa platsen för att avnjuta Brasiliens nationaldrink, det öppnar även upp för uppsluppet barmingel med hotellets prominenta gäster. Chansen att stöta in i stamgäster som Mick Jagger och Tom Cruise i en toalettkö har aldrig  varit större. Ta vara på den. 

Receptet är hämtat ur boken Spirited – Cocktails from around the World (Phaidon) av Adrienne Stillman. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-11 14:25