Så mycket tjänar Ronaldo efter klubbytet – varje sekund

Cristiano Ronaldo lämnar Real Madrid – och flyttar till Italien. För det får han en årslön på omkring 300 miljoner kronor.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-07-11 13:15  |  Lästid: < 1 minut

I går blev det officiellt. Den italienska klubben Juventus köper över Cristiano Ronaldo från Real Madrid. Själva spelarköpet hamnade omkring 105 miljoner euro – nästan 1,1 miljarder svenska kronor.

Men det stannar inte där. Ronaldo ska ju ha lön också. Man har kommit överens om en årslön på omkring 300 miljoner kronor i fyra års tid. Det innebär att den portugisiske 33-åringen tjänar 25 miljoner kronor på en månad, 6,25 miljoner kronor på en vecka, 893 000 kronor per dygn, 37 000 kronor per timme, 620 kronor per minut, eller drygt 10 kronor per sekund. Det är förutsatt att han jobbar 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, vilket han ju inte gör.

Däremot är han bra på att spela fotboll – sedan han började spela för Real Madrid år 2009 har han gjort fler mål än någon annan i klubbens historia – 451 stycken i 438 matcher, skriver The Guardian.

Han är alltså potentiellt en stor tillgång för Juventus – men alla är inte lika nöjda med klubbens nya förvärv. En stor del av notan betalas nämligen av ägarfamiljen Agnelli, som också är storägare i biltillverkaren Fiat. Och när Fiats arbetare hörde att företaget lagt en miljard kronor på en fotbollsspelare bestämde de sig för att gå ut i strejk. ”Arbetarna och deras familjer lever på allt tajtare budgetar medan företaget beslutar att lägga en miljard på en människa! Är det rättvist? Är det normalt att en människa tjänar miljoner medan tusentals familjer inte kan ta sig igenom en halv månad?”, skriver fackförbundet Unione Sindacale di Base, skriver Expressen.

Dela på Facebook
Tweeta