Futuristiska svenska elhojen Stilride 1 är snart på väg ut på vägarna

Svenska startupen Stilride växlar upp med unik eldriven motorcykel.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-04-05 15:44  |  Lästid: 2 minuter

Det rör på sig på den svenska elmotorcykelmarknaden. Haussade tvåhjulingsbolag som Cake och Vässla tar stora globala kliv med sina väldesignade elmotorcyklar och mopeder. Nästa företag med ambitionen att revolutionera fordonsindustrin stavas Stilride – en svensk startup i teknik- och designkategorin som snart är på väg ut med sin första produkt, den ultralätta elhojen Stilride 1.

Varumärkets välsvarvade motorcykel – som hittills gått under det något komplicerade projektnamnet Sport Utility Scooter One – SUS(1) – har fått stor uppmärksamhet runtom i världen, inte minst på grund av sin iögonfallande design. Inför lanseringen har det gjorts en rad uppdateringar av den fullständiga specifikationen. Även namnet har ändrats till det mer snärtiga Stilride 1.

”Det känns oerhört spännande när vi närmar oss lansering. Vi har jobbat hårt det senaste året på att finjustera och anpassa alla delar i motorcykeln för att den inte bara ska vara en unik upplevelse utseendemässigt, utan även få en kör- och användarupplevelse utöver det vanliga”, säger Tue Beijer, medgrundare och CTO på Stilride.

Stilride 1 är den första produkten att utnyttja företagets egna, unika tillverkningsprocess Stilfold där man i en origami-liknande process kan forma avancerade konstruktioner direkt från stålplåt. Processen skapar inte bara extremt hållbara konstruktioner, utan möjliggör även en miljömässigt fördelaktig och lokal produktion.

Den första begränsade upplagan av motorcykeln, en numrerad så kallad "limited founders edition", kommer att levereras under 2024 och tillverkas i den mikrofabrik som inom kort invigs i Nacka Strand utanför Stockholm. Prislappen? 170 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-05 15:57