Svenska destilleriet i Åhus lanserar världens dyraste akvavit

I några få unika exemplar lanseras nu akvaviten Botanisk Special. Med sin örtiga ton av daggkåpa, lätt fatkaraktär och en prislapp på nästan 3 000 kr går den att ses som den mest exklusiva akvaviten genom tiderna. Goals på midsommarbordet, helt enkelt.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-05-16 16:00  |  Lästid: < 1 minuter

Akvavit, aquavit eller varför inte bara livets vatten? Kärt barn har många namn och några som jobbar för att bevara den älskade nordiska kulturdrycken som hedersgäst vid midsommarbordet är inte minst det anrika och skånska destilleriet Åhus Akvavit.

Nu lanseras en helt ny akvavit, Åhus Akvavit Botanisk Special, som är den dyraste och mest exklusiva akvaviten någonsin. Botanisk Special är smaksatt med handplockad daggkåpa, citron, kvanne och pomerans och sedan lagrad på utvalda Bourbonfat. Något som ska ge en akvavit med lätt fatkaraktär och en frisk och örtig ton. Den kostar 3 000 kronor flaskan, till skillnad från klassikern som kostar 269 kronor, och lanseras endast i 300 exemplar.

I enlighet med svensk akvavit-sed är akvaviten kryddad med de klassiska kryddorna kummin och fänkål. Förutom denna sedvanliga kryddning är akvaviten också smaksatt med citron, kvanne, pomerans och den mytomspunna daggkåpan som finkänsligt plockats för hand. Den exklusiva akvaviten är tappad i flaskor prydda med handmålade illustrationer av den mytomspunna daggkåpan och levereras i en guldfärgad låda i skinn.

Akvaviten Botanisk Special finns på Systembolaget.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-16 17:08