Tidernas tio snyggaste sportbilar – enligt svensken

Spoiler alert: Porsche 911 tar hem det.

Joel Ågren | Foto: Shutterstock/Press  |  Publicerad 2024-07-03 23:04  |  Lästid: 2 minuter

Vilken sportbil är egentligen historiens snyggaste? Frågan kan diskuteras i evigheter, och något definitivt svar finns givetvis inte att ge. Men bilförmedlaren Kvdbil undersökning i samarbete med Kantar Sifo kan möjligtvis ge en fingervisning. Totalt intervjuades 1316 svenskar i åldern 18-79. Resultatet visar en blandning av tidlösa klassiker och moderna skrytbyggen. Föga förvånande toppar Porsche listan.

– Jag är inte förvånad över att se Porsche 911 på första plats. Det är förmodligen den sportbil som flest människor känner till tack vare dess ikoniska design. Porsche 911 kombinerar elegans och prestanda på ett sätt som få andra bilar kan matcha. För många står Porsche också för högsta kvalitet, säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil.

Tidernas 10 snyggaste sportbilar – enligt svensken

  1. Porsche 911 – Kanske inte bara den snyggaste utan också den mest kända sportbilen genom tiderna? Porsche 911 introducerades 1964 och har genom åren blivit en tidlös klassiker, ständigt uppdaterad men alltid med den karakteristiska designen.
  2. Aston Martin DB5 – Mest känd som James Bonds bil. Introducerad 1963, kombinerar den brittisk elegans med kraftfull prestanda. Dess slanka linjer och lyxiga interiör gör den till en ikonisk sportbil.
  3. Ford Mustang – Den amerikanska muskelbilen som har blivit en symbol för kraft och frihet. Mustangens aggressiva linjer, långa huv och kraftfulla motor har gjort den till en ikon inom bilvärlden och en favorit bland entusiaster världen över.
  4. Volvo P1800 – En svensk sportbil från 1960-talet, hyllad för sin kombination av stil, prestanda och pålitlighet. Bilen blev extra populär genom TV-serien ”Helgonet”, där Roger Moore körde den som Simon Templar.
  5. Porsche 356 – En klassisk sportbil, älskad för sina mjuka linjer och ikoniska siluett. Introducerad redan 1948 har Porsche 356 en speciell plats i bilhistorien som Porsches första produktionsmodell.
  6. Jaguar E-Type – Ofta kallad den vackraste bilen någonsin, med sina svepande linjer och eleganta proportioner. Men här får Jaguar E-Type alltså nöja sig med en sjätte plats.
  7. Koenigsegg Jesko – En modern superbil från Ängelholm som kombinerar extrem prestanda med futuristisk design. Med en topphastighet över 480 km/h och en revolutionerande aerodynamik är Jesko en imponerande fusion av innovation och kraft. Representerar svensk ingenjörskonst i absolut toppklass.
  8. Alfa Romeo 8C Competizione – Italiensk passion och design på högsta nivå. Elegant och kraftfullt.
  9. Chevrolet Corvette – En amerikansk klassiker som har förtrollat generationer med sin sportiga attityd. Kombinerar prestanda och stil på ett sätt som få andra bilar.
  10. Ferrari F40 – En ikon från 80-talet som fortfarande beundras för sin råa skönhet och imponerande prestanda. Ferrari F40 är en bil som representerar det bästa av italiensk ingenjörskonst och design.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-07-03 23:04