17 bevis på att alla (tydligen) såg coolare ut på 90-talet

2022 års coolaste person: Adam Sandler 1994.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2022-02-11 12:01  |  Lästid: 4 minuter

Att 90-talet har varit inne i modevärlden är vid det här laget ingen nyhet. Allting är cykliskt, allting är öppet för omvärdering och – i bästa fall – uppvärdering. Beppehattar, mellanblå pappajeans, vida kavajer och klumpiga sneakers är plagg som har gått från att vara svårburna trendplagg till att massproduceras av kedjorna. Mer eller mindre varenda modeplåtning nu för tiden ser ut som en karbonkopia på ett jobb i The Face eller i-D 1998.

En följd av detta är att kändisar vi trodde hade tappat det på 90-talet (getskägg verkar vid tiden ha varit en populär tillflyktsort för många rockstjärnors ansikten) i själva verket kanske nådde sin stilmässiga topp där och då. Här är ett axplock av kändisar vi trodde hade usel stil, men som i själva verket ser hopplöst bra ut.

Foto: Ron Galella/Getty Images.

Nicholas Cage verkar ha stulit ormskinnjackan från inspelningen av Wild At Heart och sen bara fortsatt spela rollen under hela 90-talet.

Foto: Getty Images.

Alla vet redan att Samuel L. Jackson såg coolast ut av alla på 90-talet i sina solglasögon och Kangol-basker. Men tydligen så uppfann han också Mac DeMarcos stil tjugo år i förväg.

Foto: Robin Platzer/Getty Images)

Gudarna ska veta att få saker slår Bruce Springsteen på 70-talet (har en enda människa fötts som har sett bättre ut?) men hans 90-tal är underskattat. Glöm skägget han bar omkring på – kostym med cowboybälte är lika mycket fem plus som varje avslutande Ullevi-spelning han någonsin har gjort.

Foto: Getty Images.

Har Pacino-De Niro någonsin sett bättre ut än här?

Foto: Ron Galella/Getty Images.

En till bild på Al Pacino mår man inte dåligt av.

Foto: Raymond Bonar/Getty Images.

När The Last Dance kom för ett par år sedan skedde en total omvärdering av Michael Jordan. Inte på grund av den vinnarskalle som fick honom att gå över gränsen mot både lagkamrater och motståndare. Nej, som stilikon. I åratal har han hånats för sina enorma kavajer, men det visade sig att det var Jordan som skulle få det sista skrattet. Ingen som har sett bilderna på Jordan i lång rock, basker och ringar i öronen kan göra något annat än att kapitulera.

Foto: Jon Ferry/Getty Images.

... och på tal om Jordan så visade det sig också att han är den enda någonsin som har sett bra ut på en golfbana.

Foto: Jeff Kravitz/Getty Images.

Hans lagkamrat i Chicago Bulls, Dennis Rodman, såg också mer eller mindre exakt ut som ett vandrande modejobb från 2022 under andra halvan av 90-talet.

Foto: Getty Images.

90-talets komiker, kända för att ha historiens största ytterplagg på sig, hade rätt hela tiden. GQ skrev nyligen om hur Adam Sandler, Ben Stiller och Chris Rock har förvandlats till modeikoner.

Ron Galella/Ron Galella/Getty Images.

Allas älskling, Keanu Reeves, såg naturligtvis exakt lika bra ut som han har gör i dag.

Foto: David Hume Kennerly/Getty Images.

Julia Louis-Dreyfus som Elaine i all ära, hon klädde sig perfekt genom alla Seinfeld-säsonger, men höjdpunkten här är Larry Davids föredömliga look: Oljerock, slappa manchesterbyxor och sneakers.

Ron Galella/ Getty Images.

Christian Slater har man inte tänkt på på ett tag, men det kanske man borde.

Foto: Getty Images.

Innan George Clooney blev den sobra silverrygg han är i dag så var han bara en kille som reste i motorcykelstövlar.

Ron Galella/Getty Images.

Andy Garcia gör ett ganska starkt case för att bära bandana. Om man är Andy Garcia på 90-talet, det vill säga.

Foto: Ron Galella/Getty Images.

Wesley Snipes på 90-talet = facit.

Foto: Rose Hartman/Getty Images.

Årets Polarprisvinnare har hållit stilen sedan slutet på 60-talet.

Foto: Getty Images.

Lite trött är man väl på Jeff Goldblum och hans något tillkämpade skön kille-grej, men på den här bilden är han ostoppbar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-11 13:19