”Världens bästa kock” gästspelar i Stockholm

Grattis foodie-Sverige. El Bulli-kocken Albert Adrià kommer till Stockholm i mars för ett exklusivt gästspel på Michelinkrogen Aloë – och du är bjuden.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-02-15 09:44  |  Lästid: < 1 minuter

Den spanske stjärnkocken Albert Adrià är en gastronomisk förebild och en av pionjärerna inom modern matlagning. Karriären tog fart på 80-talet när han tillsammans med sin bror, Ferran Adrià, tog över köket på den legendariska restaurangen El Bulli, som sedermera blev utnämnd till Världens Bästa Restaurang hela fem gånger. Albert Adrià har på senare tid drivit välrenommerade restauranger som Tickets, Pakta samt Hoja Santa, och chefar numer på omtalade Michelinkrogen Enigma i Barcelona.

Sverigeaktuella El Bulli-kocken Albert Adrià.

I mars gör Adrià Sverigedebut för ett synnerligen exklusivt gästspel på Michelinkrogen Aloë i Älvsjö utanför Stockholm. Ett strålande tillfälle att uppleva banbrytande matlagning på hemmaplan. Gästspelet, som arrangeras av ölmärket Estrella Damm, äger rum den 22 och 23 mars och anmälan görs på Aloës hemsida. Menyn kostar 3 900 kr och paras med fördel ihop med ett noga utvalt vin/dryckespaket för ytterligare 2 500 kr. Billigt? Knappast. Men smakar det så kostar det.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-02-15 10:13