Sommartider: Gessle miljonsatsar på Hotel Tylösands spa – och visar upp Ferrarisamlingen

Lagom till biopremiären av Sommartider – Filmen om Gyllene Tider har King besökt Per Gessles nyrenoverade sommarparadis Hotel Tylösand.

Rasmus Blom | Foto: Fredrik Etoall  |  Publicerad 2024-07-09 07:41  |  Lästid: 3 minuter

Under våren syntes den mångaktuelle poplegendaren Per Gessle på Kings omslag. I en exklusiv intervju i artistens hem på Strandvägen i Stockholm berättade 65-åringen öppenhjärtigt om den historiska musikkarriären med 100 miljoner sålda album, de senaste årens nära dödsfall och hur det är att äta middag med Bruce Springsteen. Läs hela intervjun här.

Sommaren 2024 har Sommartider – Filmen om Gyllene Tider premiär på landets biografer och i höst sätts Joyride the Musical, en musikal baserad på Roxettes låtskatt, upp på Malmö Opera. Senare i år släpper Per Gessle ett nytt soloalbum på svenska, varefter han blåser nytt liv i nämnda Roxette genom en omfattande världsturné tillsammans med Lena Philipsson. Det är mycket nu.

The Spa på Hotel Tylösand, hotellet som Per och Åsa Gessle är majoritetsägare i sedan 1995.

Som om inte detta vore nog har familjen Gessle gett sin klassiska sommarpärla Hotel Tylösand ett rejält ansiktslyft. Renoveringen har kostat 30 miljoner kronor och innebär bland annat nya inne- och utepooler, samt ett toppmodernt gym med spinningsal. Inomhuspoolen på nedre plan har fått uppdaterad design och gjorts om till infinitypool. Här har det också byggts en större bar med plats för DJ (musiken är av förklarliga skäl en viktig del av hotellets dna).

För designen och inredningen på nyrenoverade The Spa står Per Gessles fru Åsa.

– Att skapa en ny miljö för vårt spa har varit en spännande resa, där ambitionen, förutom alla tekniska förbättringar var att själva spamiljön på ett tydligare sätt ska hänga ihop med den övriga hotelldesignen, säger Åsa Gessle.

Designern Åsa Gessle framför en av poolerna på Hotel Tylösands nya spa.

Spaet inkluderar även flera bastur och erbjuder en lång rad behandlingar. Hela tiden med utsikt över Tylösands strand.

– Jag vill att man ska känna ett lugn när man kommer till The Spa. Här kan man andas in, andas ut och bara omges av värme och kärlek. Nu är de bästa förutsättningarna på plats och vi ser fram emot att fortsätta göra vårt allra bästa för att våra gäster ska lämna oss med ett leende på läpparna, säger Åsa Gessle.

Ferrari Dino 246 GT på Hotel Tylösand, modellen som väckte Per Gessles intresse för röda sportbilar efter att han såg den som barn i tv-serien Snobbar som jobbar.

Strandhotellet i Per Gessles hemstad Halmstad huserar, förutom ett fotogalleri fullt av rockfotografier, även popstjärnans världsunika Ferrarisamling. The Joyride Car Collection är en permanent utställning på hotellet. I intervjun med King berättade Per:

– Jag har alltid älskat bilar. Även motorcyklar och Rivabåtar, jag älskar allt som är vackert. Under åren i Gyllene Tider körde jag en Golf, men efter Joyride-­plattan med Roxette, när jag började tjäna pengar, köpte jag en Mercedes SL600. -95 köpte jag min första Ferrari som jag tyvärr inte har kvar. En 456 GT, blå med krämfärgad klädsel. -97 spelade jag på Ferraris 50-årsfest och har sedan dess haft fin kontakt med företaget, vilket har gjort att jag fått köpa vissa limiterade modeller.

Boka ett besök på Hotel Tylösand, antingen som spa- eller hotellgäst, på tylosand.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-07-09 23:31