Netflix-stjärnan Omar Rudberg om nya secondhand-samarbetet med Zalando

Med 1,3 miljoner följare sätter man sina egna gränser. King möter superstjärnan Omar Rudberg, aktuell som fagert kampanjansikte för Zalandos vintagekoncept.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-10-20 16:39  |  Lästid: 3 minuter

Modejätten Zalando firar ett år med sin pre-owned-avdelning som gör det möjligt för folk att hitta unika plagg och prylar, samt lämna in sina befintliga kläder genom en smidig digital upplevelse på Zalandos hemsida.

Kampanjen frontas av artisten och skådespelaren Omar Rudberg från pojkbandet FO&O och nu senast succéserien Young Royals på Netflix. 22-åringen föddes i Venezuela, men växte upp i Kungsbacka och är redan nu en maktfaktor med sina 1,3 miljoner följare på Instagram. För att uppmana andra att lämna in sina kläder har Omar Rudberg skänkt sina plagg från Young Royals till Zalando för andra att köpa.

Kanske ingen Pulitzervinnande intervju, men King fick ändå en trevlig pratstund med den unge stjärnan där vi började med att fråga hur han skulle beskriva sin egen stil.

Playful. Jag gillar att experimentera och ta risker när det kommer till outfits. Det kan vara stilrent och cleant ena dagen till alldeles för mycket färger och mönster andra dagen. Min stil är väldigt beroende av vilket humör jag är på. Jag gillar att bo i mjukiskläder dygnet runt, men också att vara klädd för att gå på gala även om jag inte ska göra något speciellt.

Vilka av plaggen från Young Royals var svårast att lämna ifrån sig till Zalando?

– Det måste nog vara kepsen eller solbrillorna. Jag använde de jättemycket, men det var dags för någon annan att bära dem.

Vilket är ditt eget bästa vintagefynd?

– Ett par riktigt snygga byxor jag köpte i en vintageaffär i LA!

Vilket är favoritplagget i garderoben annars?

– Jag kan nog inte välja ett plagg bara… Jag lever i mjukiskläder just nu. Men jo, jag har ett par byxor som jag dör för. De är så sjukt snygga och jag längtar efter att få bära vid ett bra tillfälle framöver!

Hur har ditt liv förändrats sedan Young Royals?

– Det har förändrats på massor av sätt, och bara till det bättre. Jag var ganska vilsen ett tag innan jag fick möjlighet att medverka i serien. Nu har många dörrar öppnats. Det känns som att jag har hittat rätt och det är jag så otroligt tacksam över.

Vad är det dyraste du unnat dig sedan genombrottet?

– Om inte resor, så ett par Dior-solglasögon som för alltid kommer att vara min bebis.

Vad har du annars på gång framöver?

– Jag jobbar mycket i studion just nu och skriver massa musik. Förhoppningsvis har jag ett till album redo snart! Jag längtar efter att få släppa ny musik och åka ut på turné!

En sak till, hur får man lika bra hår som du?

– Haha, tack! Man måste ha en mor med ännu bättre hår, så man åtminstone får hälften av vad hon har! Annars är det curl cream som gäller och sedan bara att lära sig hur pass ofta man måste tvätta håret och inte. Typ.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-10-20 16:46