Så blandar du Cadierbarens alkoholfria dilldrink Wilhelmina
Grand Hotel i Stockholm firar 150 år i år. Som en del av firandet bjuder Cadierbaren på en exklusiv meny med jubileumscocktails. En förlängning av årets cocktailmeny och en resa genom det anrika hotellets historia.
Wilhelmina
- 50 ml dillsockerlag*
- 20 ml timutpepparvatten*
- 25 ml limejuice
- 15 ml kokosgrädde
Skaka allt med is och häll upp både vätska och is från shakern i ett keramikkrus eller annat fint glas.
Toppa med grön shaved ice*.
*Dillsockerlag
- 300 g dill.
- 2 000 ml sockerlag 1:1
- 1 g Askorbinsyra
Kör allt i blender och sila genom sil. Sila sedan ytterligare en gång genom en duk.
*Timutpepparvatten
- 1 000 ml vatten
- 20 g Timutpeppar
Vacuum-packa och kör i sousvide i 90 min vid 90 C.
Sila genom kaffefilter.
*Grön shaved ice
- 600 ml vatten
- 100 g dillstjälkar som finns kvar från den plockade dillen till lagen.
Kör i blender och sila genom kaffefilter.
Frys.
Om drinken
"Wilhelmina Skogh är en mytomspunnen kvinna som tidigt 1900-tal klev in som hotelldirektris för Grand Hôtel. Hon utförde grandiosa renovationer och byggde bland annat Vinterträdgården som var en prunkande tropisk oas, där inspirationen till drinken är tagen ifrån – mixen av det tropiska och det svenska. Kokosnöten i drinken tillsammans med det palminspirerade keramikglaset (skapat av Hesselby Krukmakeri) för tankarna till dåvarande palmerna i Vinterträdgården. Wilhelmina var en pionjär inom trädgård och det närodlade och började odla egna kryddor precis som vi gör idag med bland annat dillen som används i drinken. En hyllning till Wilhelmina och hennes arbete. Befinner man sig i Vinterträdgården en sen kväll, kan man ibland skymta henne."