Så blandar du Cadierbarens alkoholfria dilldrink Wilhelmina

Grand Hotel i Stockholm firar 150 år i år. Som en del av firandet bjuder Cadierbaren på en exklusiv meny med jubileumscocktails. En förlängning av årets cocktailmeny och en resa genom det anrika hotellets historia.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-06-03 00:01  |  Lästid: < 1 minuter

Wilhelmina

  • 50 ml dillsockerlag*
  • 20 ml timutpepparvatten*
  • 25 ml limejuice
  • 15 ml kokosgrädde

Skaka allt med is och häll upp både vätska och is från shakern i ett keramikkrus eller annat fint glas.

Toppa med grön shaved ice*.

*Dillsockerlag

  • 300 g dill.
  • 2 000 ml sockerlag 1:1
  • 1 g Askorbinsyra

Kör allt i blender och sila genom sil. Sila sedan ytterligare en gång genom en duk.

*Timutpepparvatten

  • 1 000 ml vatten
  • 20 g Timutpeppar

Vacuum-packa och kör i sousvide i 90 min vid 90 C.

Sila genom kaffefilter.

*Grön shaved ice

  • 600 ml vatten
  • 100 g dillstjälkar som finns kvar från den plockade dillen till lagen.

Kör i blender och sila genom kaffefilter.

Frys.

Om drinken

"Wilhelmina Skogh är en mytomspunnen kvinna som tidigt 1900-tal klev in som hotelldirektris för Grand Hôtel. Hon utförde grandiosa renovationer och byggde bland annat Vinterträdgården som var en prunkande tropisk oas, där inspirationen till drinken är tagen ifrån – mixen av det tropiska och det svenska. Kokosnöten i drinken tillsammans med det palminspirerade keramikglaset (skapat av Hesselby Krukmakeri) för tankarna till dåvarande palmerna i Vinterträdgården. Wilhelmina var en pionjär inom trädgård och det närodlade och började odla egna kryddor precis som vi gör idag med bland annat dillen som används i drinken. En hyllning till Wilhelmina och hennes arbete. Befinner man sig i Vinterträdgården en sen kväll, kan man ibland skymta henne."

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-06-03 00:03