• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • King stora New York-guide: Här ska du shoppa

  Oavsett om du är ute efter limiterade sneakers från Japan eller handgjorda slipsar från Toscana kommer du att hitta det här. Här är Kings guide till den bästa shoppingen i New York

  King stora New York-guide: Här ska du shoppa

  Bergdorf Goodman

  Vill du vara säker på att inte ha ett öre kvar när du lämnar New York ska du uppsöka Bergdorf Goodman på Femte avenyn. Modevaruhuset har alla lyxmärken i alfabetet, från Acne Studios till Yves Saint Laurent. Det är lätt att bli kvar i timmar och ännu lättare att gå i personlig konkurs redan på strumpavdelningen. 

  Bergdorfgoodman.com

  Madison Time

  På prestigeadressen 625 Madison Ave hittar du en av världens bästa vintagebutiker för klockor. Madison Time specialiserar sig på Patek Philippe och har ett makalöst utbud. Men smakar det så kostar det, flera av klockorna betingar priser i nivå med en medelstor lägenhet innanför tullarna i Stockholm. 

  Madisontimewatches.com

  Dover Street Market

  Comme des Garçons-grundaren Rei Kawakubo ligger även bakom modevaruhuset Dover Street Market. Originalet ligger i London, men frågan är om inte New York-filialen i den pampiga byggnaden på 160 Lexington Avenue slår allt. De sju våningarna känns som en konstutställning snarare än en klädbutik, och även om du inte ska köpa något (NikeLab, Gosha Rubchinskiy och givetvis Comme des Garçons, bland annat) så väntar en mäktig modeupplevelse.

  Newyork.doverstreetmarket.com

  Dover Street Market.

  Noah

  Dressad streetwear på nedre Manhattan. Noah är ett nystartat varumärke, grundat av den avhoppade Supreme-designern Brendon Babenzien. Om du har Highsnobiety som startsida har du förmodligen redan varit här, annars bör du omedelbart knappa in 195 Mulberry Street i din gps.

  Noahny.com

  Noah.

  The Armoury

  Får du, precis som Kings Andreas Weinås, tung andning när du hör namn som Ring Jacket, Orazio Luciano, Liverano & Liverano, Saint Crispin's och Carmina? Då har du kommit rätt. På The Armoury hittar du nämligen kläder, kostymer och skor från världens främsta skrädderier och tillverkare.

  Thearmoury.com

  The Armoury.

  J.Crew Liquor Store

  Låt dig inte luras av neonskylten "Liquor Store". Butiken säljer (tyvärr) ingen sprit, men däremot riktigt fina, dressade plagg av högsta kvalitet.

  Jcrew.com

   

  Supremebutikernas mamma!

  Supreme

  Supremebutikernas mamma! 1994 slog varumärket Supreme upp portarna till denna butik på Lafayette Street och blev i samma ögonblick själva navet i New Yorks skatekultur. Ska man bara gå till en Supreme-butik och bli förnedrad av den legendariskt dryga personalen så är det den här.

  Supremenewyork.com

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!