• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip väljer: 5 prisvärda klockor under 5000 kronor

  En smakfull och sober klocka är en väl värd investering, men behöver för den delen inte heller kosta skjortan. Mängder med bra alternativ finns för en rimlig peng av mycket god kvalité, i en snygg design som kommer hålla tiden i många år framöver. 

  Philip väljer: 5 prisvärda klockor under 5000 kronor
  Philip väljer: 5 prisvärda klockor under 5000 kronor

  Klockan anses vara mannens viktigaste accessoar, mycket beroende på att män i avseendet inte har samma möjlighet att bära smycken på samma självklara och naturliga sätt som kvinnor - trots att vi egentligen kanske borde? 

  Seiko - Sumo

  Pris: ca 4000 kronor. 

  En av de mest prisvärda dykarklockorna på marknaden är Seikos modell Sumo. Seiko Sumo tillhör den så kallade prospexlinjen som är ett snäpp över de klassiska standardmodellerna. Namnet Sumo beskriver kort och gott klockans storlek som har ett brett boet om 45mm som bland klocktillverkare anses stort i förhållande till många andra. Modellen anses ofta påminna om två ikoniska modeller, Rolex Submariner och Tudors Pelagos, som i min värld är en otroligt god och trivsam estetisk jämförelse. En trevlig investering för den som söker en dykarklocka som inte kostar allt för mycket. 

  Här kan du köpa klockan. 

  Seiko Sumo med svarat natoband.

  CWC – Royal Navy Diver

  Pris: ca 5000 kronor. 

  Vi ser en del "nyare" modeller och designer av både dyk-, pilot och militärklockan där CWC är en verklig favorit bland dessa tillverkare. CWC tillverkar klockor i både quartz- och automatiska urverk och är ett perfekt alternativ för den som önskar en sportigare och mindre dressad klocka. Cabot Watch Company har sedan början av 1980-talet tillgodosett brittiska militären "The Royal Navy" med sin klocka tack vare sin otroligt höga stryktålighet över och under vatten, dag som natt. Matcha med din ledigare helguniform eller bryt av till din skräddade marinblå kostym. 

  Här kan du köpa klockan. 

  MVC -GG-W-113

  Pris: 2 940 kronor. 

  Militärklockor har verkligen fått ett rejält uppsving under de senaste åren trots att de funnits tillgängliga bland många tillverkare under väldigt lång tid. Här ser vi ett nättare och mer sobert alternativ av militärklockan från tillverkaren MVC med svart urtavla och olivgrönt natoband, diskret och vardagssnyggt. 

  Här kan du köpa klockan. 

  Triwa – Ivory Kling

  Pris: 1 495 kronor. 

  Den svenska klocktillverkaren Triwa jobbar hårt med att förnya och utveckla sina klockor i både dess design och form. Nyligen har det dykt upp många trevliga alternativ och jag fastnade för modellen Ivory Klinga med guldig ram, elfenbensvitt boett samt svart flätat läderarmband. Stilren och klassisk i en enkel och avskalad design. 

  Här kan du köpa klockan. 

  Swatch Original – 1983

  Pris: 670 kronor. 

  Originalklockan tillverkades redan 1983 och var då en av de första klockorna i plast och i quartzurverk. Trots att modellen har mer än 30 år på nacken känns modellen fortfarande modern och spännande. Under åren har den nostalgiska klockan komponerats i en många varierande färgställningar och storlekar. Personligen förespråkar jag det klassiska utförandet med vit urtavla och svart band. 

  Här kan du köpa klockan. 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!