• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är bästa reaköpen från den gångna säsongen

  Sugen på reashopping? Philip guidar dig rätt.

  Här är bästa reaköpen från den gångna säsongen
  Här är bästa reaköpen från den gångna säsongen

  I skrivande stund har realisationen dragit igång hos många varumärken och återförsäljare. Plagg från den gångna vår- och sommarsäsongen ska bytas ut mot ullrockar, flanellbyxor och dunjackor. Under dessa tider är det givetvis ofta säsongsbetonade plagg som reas men ofta kan man hitta smarta plagg att investera i för den kommande säsongen.

  Idag tänker jag fokusera på just dessa plagg, som kan inhandlas till ett förmånligare pris och verkligen fungera bra i höst. I många fall är exempelvis en jacka eller ett par byxor för våren minst lika gångbara för hösten.

  Car Coat - Mackintosh

  Car Coaten är för vårt ofta ostadiga väder under vår- och höstsäsongen en ypperligt investering. Rocken kan användas som ett komplement till vinterrocken i ull har både vind- och vattenavstötande egenskaper. Car coaten kan därför bäras både till en kostym men likväl som ett mer klätt alternativ till ett par jeans och grova kängor.

  Ni hittar rocken här.

  Kostym - Tiger of Sweden

  Få plagg är lika gångbart oavsett tillfälle som den enkelknäppta marinblåa kostymen. Att investera i minst en marinblå kostym är ett måste och välj då en av god kvalité. Ett enkelt sätt att bedöma en kostyms kvalité är leta efter dess tygtillverkare. I detta fall är tyget från Vitale Barberis Canonico som är en mycket välkänd italiensk tillverkare som levererar tyger till både de stora modehusen, italienska varumärken men även ofta även till mindre aktörer och många av våra svenska kostymtillverkare.

  Ni hittar kostymen här.

  Field Jacket – Aspesi

  Trots mörkare under hösten behöver kläderna inte efter spegla det. Självklart kan en generell mörkare klädsel ha en mer praktiskt aspekt i sätt till att klara sig längre från tvätt. Däremot finns det inget som känns mer tilltalande än ett förlänga sommarsäsongen med inslag av ljusa plagg även till höstsäsongen. En beige field jacket är mycket smart och funktionellt lagerplagg till både jobb, vardag och fest.

  Ni hittar jackan här.

  Blazer – L.B.M 1911

  En kavaj av okonstruerad karaktär har många fördelar. Den första är att den ger bäraren ett mjukare axelparti men även att den ger ett mindre strikt och mer lättsam framtoning. En ofodrad kavaj är också enklare att kombinera med en tunnare dunväst vilket möjliggör att kavajen kan bäras som en tunnare jacka en tidig höst eller sen vår.

  Ni hittar blazern här.

  Tröja - Hackett

  Den rundhalsade tröjan är det perfekta plagget att shoppa på rean. Trots att ull är förknippat med höst och bomull med vår är de båda gångbara oavsett säsong. Den ribbstickade tröjan kan bäras under en ledigare kavaj eller kostym men likväl över en skjorta tillsammans med ett par jeans eller chinos.

  Ni hittar tröjan här.

  Denimskjorta - Barba Napoli

  Den dressade denimskjortan med cut-away krage kan bäras med både slips till kostym som till en uddabyxa och sneakers. Ett ljust tvättat utförande gör också skjortan mindre årstidsbestämd och passande därför till i stort sett alla tillfällen. 

  Ni hittar skjortan här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!