• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Så matchar du jeansen på 3 olika sätt

  Ett av de mest populära plaggen alla kategorier är utan tvekan den klassiska jeansbyxan. Oavsett säsong, tillfälle och tid på dygnet är jeansen alltid gångbara och har samtidigt ett otroligt brett användningsområde.
  Så här matchar jag jeansen nu på hösten.

  Philip: Så matchar du jeansen på 3 olika sätt

  Kategorin jeans väldigt bred och har ett väldigt varierande uttryck beroende på bärare. Vad gäller passform, tvätt och när de bärs är väldigt personligt men det är sällan de är helt fel. Det finns helt enkelt inte något egentligt rätt och fel så länge man själv känner sig bekväm i vad man bär. Däremot ser vi ett rakare byxmode generellt vilket också överförts till jeansbyxan som under många år varit väldigt smal och haft en hög stretchprocent.

  Idag tänkte jag därför göra mitt yttersta för att inspirera er till hur jeansen kan matchas på olika sätt. Vi snackar ingen raketforskning utan enkla tips på hur du snyggt och smart kan matcha dina jeans när inspirationen tryter.

  Till kavajen

  Jeansen är ypperlig att dressa ner en kavaj med. Väljer du ett par av mörkare tvätt eller av rådenim kvalité ger det en mer klädd känsla i jämförelse med ett par i tvättat utförande. Både den tvättade och otvättade byxan gör sig ypperligt till kavaj och kan enkelt bäras till både jobb, vardag och fest. Tänk på att välja en uddakavaj av grövre ull för hösten som rimmar bättre med ett par jeans av mindre formell karaktär då en kostymkavaj i tunn ull lätt blir väl klädd.

  Till mockajackan

  Mockasäsongen är verkligen inte över och i vårt kyliga klimat är mockajackan minst lika bra för hösten som till våren. En blå mockajacka är alltid ypperlig att matcha med ett par jeans oavsett tvätt, man bör heller inte vara rädd för att bryta av de blåa tonerna med en jacka i brunt eller svart. Mockajackan är ett perfekt alternativ när kavajen, kostymen eller rocken känns för uppklädd och blir samtidigt mer elegant än den ofta aningen rockigare skinnjackan.

  Till rocken

  Rocken är många gånger det mest självklara ytterplagget att tackla hösten och vintern med. Trots att rocken göra sig otroligt bra med en skräddad byxa eller kostym gör den sig minst lika bra till en mer avslappnad underdel. Om rocken är blå, grå, brun eller beige spelar ofta mindre roll då samtliga kulörer lämpar sig ypperligt till ett par jeans av både mörk som ljus tvätt.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!