• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Så klär du i läderskor - vinterkängan

  Här är mina favoriter inför hösten.

  I vårt ofta råa vinterklimat är en känga av högre karaktär en smart investering för hösten. Beroende på användningsområde bör kängan anpassas och vi har därför valt och presentera 4 olika kängor av mer formell karaktär. Den mer formella kängan är tänkt att kunna bäras till både jobbkostymen men likväl till en avslappnad helgklädsel med jeans eller chinos.

  Det finns några detaljer som är viktigt att ta ställning till innan du väljer dina kängor för hösten. Hur pass formella vill du att dina kängor skall vara? Vilken sula bör kängan vara utrustad med? Vilken läst och form känner du dig mest bekväm i? Generellt sett kommer alltid en sko, oavsett om den är hög eller låg känns mer formell med en smalare och spetsigare tå.

  En känga mår ofta bra av att vara utrustad med en gummisula istället för lädersula som har en helt annan tålighet mot väta och kan bäras även de vädermässigt sämsta dagarna om året.

  Här är mina fem favoriter för hösten: 

  Loake  Vi börjar med att presentera ett både klassiskt och prisvärt alternativ från engelska Loake. Modellen har en nätt och smal tå vilket möjliggör att kängan enkelt kan bäras till en mer formell klädsel. Förutom sin nättare tå är kängan utrustad med gummisula av så kallade dainite kvalité som är den mest slitstarka gummisulan på marknaden.

  Ni hittar kängan här.

  Carmina

  Spanska skotillverkaren Carmnia erbjuder för hösten ett mycket smakfullt alternativ i marinblåmocka. En känga i mocka är perfekt för den som söker ett mindre formell vintersko. Kängan har en rundare tå och är utrustad med en enkel lädersula vilket ger ett tilltalande nättare helhetsintryck som funkar lika bra till höst och vinter som till en tidig vår.

  Ni hittar kängan här.

  Crockett & Jones

  En personlig favorit är kängorna i mörkbrunt grainskinn från engelska Crockett & Jones. Men sin avskalade, enkla och tidlösa design är kängorna dem ultimata all-around kängorna att bära för vinterns alla tillfällen.

  Ni hittar kängan här.

  Mermin

  Sist men inte minst tänker vi presentera ett ljusare alternativ då kängorna nödvändigtvis inte behöver vara av mörkare ton. Den ljusare kängan bärs enkelt till både flanellbyxan, jeansbyxan och chinosbyxan. Kängan från Mermin är även den utrustad med en gummisula som möjliggör ett bärande oavsett väderförhållande.

  Ni hittar kängan här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!