• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Håll stilen med hoodien

  Luvtröjor i finare material går alldeles utmärkt att kombinera med dressad klädsel, skriver Kings modeskribent Philip Conradsson.

  Håll stilen med hoodien

  Luvtröjan har länge varit något som bärs i mindre formella sammanhang, men har de senaste åren blivit ett plagg att räkna med även till mer formell klädsel. Hoodtröjan vi syftar på (när den skall bäras till en mer formella klädsel) är den i merinoull eller kashmir.

  I samband med att den skräddade modet har peakat under flera säsonger har många mindre formella plagg börjat tillverkas i finare och lyxigare kvaliteter. Skjortan och slipsen byts därför ofta ut mot stickade plagg i olika utföranden där både luvtröjan, polotröjan, den långärmade pikétröjan och den klassiska rundhalsade tröjan är perfekta exempel på just det. I dagens artikel har vi därför tagit fram ett gäng bilder som demonstrerar hur luvtröjan i en finstickad kvalitet kan bäras till skräddade plagg som ett komplement till skjortan eller något av de ovanstående alternativen.

  Till Kavaj
  Luvtröjan från Soft Goat gör sig ypperligt som lagerplagg under kavaj. Tänk på att kavajen bör vara aningen rymligare för att inte tappa passform. I denna kombination matchas olika toner av grått i härliga strukturer som ger extra karaktär.

  Under rock
  Luvtröjan gör sig otroligt bra under rock. I detta fall i kontrasterande färkombination av beige och ljusgrått.

  Tröja från American Vintage kombinerad med grå rock i samma ton.

  Över skjortan
  Inte att förglömma är att luvtröjan med enkelhet kan bäras över en skjorta som lagerplagg. I detta fall ser vi hur den klassiska vita skjortan bärs tillsammans med en beige variant från Saman Amel.

  A post shared by ATELIER SAMAN AMEL (@samanamel) on

  Under den sportiga jackan
  Modellen Oliver Chesthire visar hur luvtröjan enkelt kan bäras under en sportigare funktionsjacka.

  Under skinnjackan:
  En klassisk kombination är att bära en luvtröja tillsammans med skinnjacka, i detta fall i en grön och grå kombo.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!