• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så matchar du den dubbelknäppta kavajen till jeans

  Att kombinera kavaj och jeans är ingen konst. Det är snarare en självklar kombination för både kontor, vardag och fest.

  Den enkelknäppta kavajen ofta mer förknippad med att bära till en ledigare underdel som jeans och chinos. Emellertid gör sig den dubbelknäppta kavajen minst lika bra som udda kavaj till ledigare byxa men det finns vissa delar som är viktiga att hålla koll på.

  Generellt är den klassiska businesskostymen i tunn ull sällan självklar att dela upp och bära som udda kavaj, detta gäller både enkel- och dubbelknäppta kostymer. Med andra ord är kavajer med för mycket lyster inte ett bra alternativ till en ledigare byxa.

  Satsa i stället på en uddakavaj i en aningen grövre kvalitet eller struktur med en mattare yta som ger kavajen en mindre formell karaktär. Under vår- och sommarhalvåret är kvaliteter som linne och bomull ypperliga kavajmaterial som också ofta ger en mindre formell karaktär och även är bättre lämpade för ett varmare klimat.

  Här är några utvalda plagg som tillsammans bildar en riktigt snygg kavaj-med-jeans-outfit:

  Dubbelknäppt kavaj

  Den dubbelknäppta kavajen från italienska Altea kommer i en otroligt härlig struktur i ofodrat utförande som gör sig ypperligt till jeansbyxan oavsett tvätt.

  Ni hittar kavajen här.

  Jeans

  Ljust tvättade jeans är ett givet inslag i vårgarderoben och kan enkelt bäras med både enkel- och dubbelknäppt kavaj.

  Ni hittar jeansen här.

  Vit pikéskjorta

  Den vita pikéstjortan kännetecknas av sitt typiska material som oftast förekommer just i kortärmade pikéer. Ett perfekt alternativ till den ledigare dubbelknäppta kavajen.

  Ni hittar pikésskjortan här.

  Vita sneakers

  För sommaren är ett par krispiga vita sneakers aldrig fel oavsett om dem bärs till kavaj eller kostym. Vill du dressa är loafern eller brougen två bra val som gör sig ypperligt till den dubbelknäppta kavajen och jeansbyxan.

  Ni hittar skorna här.

  Så kompleterar du hela looken: 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!