• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skrällen: Johan Lindeberg återvänder till J.Lindeberg

  Johan Lindeberg återvänder till märket han grundade för snart 20 år sedan. King har pratat med den kände modeskaparen.

  Johan Lindeberg återvänder till sitt självbetitlade märke J.Lindeberg i rollen som "creative consultant", detta till företagets stora förtjusning.

  – Vi har haft en stark tillväxt under en tid nu, med dubblad omsättning de tre senaste åren. Snart går vi in i 20 år som företag och med den stabila grund vi nu har är vi glada att ha Johan tillbaka i företaget för att bidra till nästa steg i företagets tillväxt. Det känns som ett naturligt steg att sluta cirkeln med återvändandet av grundaren av företaget i vår resa att bli det ledande livsstilsvarumärket från Stockholm, säger J.Lindebergs delägare Stefan Engström.

  Johan Lindeberg grundade varumärket 1996 med målet att utmana etablissemanget i golf- och modeindustrin. Märket blev snabbt en succé och hade många år av framgång och tillväxt. Efter 11 år i företaget valde Johan att lämna 2007.

  – Jag har sett företaget växa och utvecklas de senaste åren och var väldigt tacksam över att Stefan tog initiativet till min återkomst. Självklart var beslutet att återuppta en gammal relation inte lätt, men ju mer vi pratade desto mer rätt kändes det. Min dotter Blue sa till och med det till mig i somras när vi passerade huvudkontoret och den stora skylten med mitt namn på; "jag tycker du ska göra det". Nu har tiden blivit mogen att lägga ihop våra individuella erfarenheter för att ta J.Lindeberg till nästa fas som en stark internationell röst, säger Johan Lindeberg i ett pressmeddelande.

  Johan Lindeberg går tillbaka till J.Lindeberg. Foto: Kat Irlin

  Vi ringde upp Johan för en kommentar.

  Hur känns det att vara tillbaka?

  – Emotionellt... Och samtidigt skitkul.

  Vad fick dig att tacka ja?

  – När Stefan ringde kände jag "wow", jag blev nästan chockad. Men ju mer vi pratade så kändes det rätt. Men jag ville inte gå tillbaka bara för det är mitt namn på dörren. Men successivt kände jag passion igen, den kraften jag måste känna för att jag ska göra ett bra jobb. Och alla nära jag pratade med sa också "wow" när jag berättade det för dem. Och min dotter Blue tycker också att det är jättekul.

  Vad har du lärt under åren du har varit borta från J.Lindeberg?

  – Jag har kommit djupare i min intuition och känner mig mer kreativ än någonsin. Jag har även blivit fotograf under den tiden.

  Vad är det första du ska ändra på när du börjar?

  – Att med min kamera tydliggöra J.Lindebergs livstil ytterligare. Jag kommer också att koncentrera mitt arbete på damkollektionen, det är en viktig ingrediens för att bli ett komplett livsstilsvarumärke.

  Johan kommer att börja på J.Lindeberg i januari 2016, han kommer att jobba från New York i nära relation med huvudkontoret i Stockholm.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!