• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mannen, myten, modeexcentrikern Karl Lagerfeld

  Mannen, myten, modeexcentrikern Karl Lagerfeld
  Foto: Getty Images

  Den 19 februari avled den världshyllade modeskaparen Karl Lagerfeld, rapporterar franska Le Figaro. Han blev 85 år gammal.

  Mannen, myten och modeexcentrikern Karl Lagerfeld tillhörde den världskända skara Parisbaserade designerguruer som för de flesta är synonyma med kindpussar, glittriga haute couture-klänningar, mörka solglasögon och en klassisk after shave på badrumsskåpets väldoftande catwalk.

  Men du som kan din JPG, YSL och Dior vet att detta inte är något som helst hinder för att även erbjuda kollektioner med herrkläder till alla märkes- och modetörstiga.

  Modekungen med stort K i Paris 1983. //Foto: Getty Images

  Tyskfödde (1938) Lagerfeld flyttade till Paris som 14-åring och började redan i tidig ålder arbeta som assistent åt Pierre Balmain och Valentino. Det egna märket Karl Lagerfeld lanserade han först 1984 och sedan dess har han skött det parallellt med uppdrag för andra modehus.

  Herrkläder har Karl aldrig designat själv, men 1991 lät han ändå lansera sin första herrkollektion, idag designad av britten Ian Jeffries och packeterad i namnet Lagerfeld. Mest uppmärksammad är Lagerfeld för sina insatser på damsidan hos modehusen Fendi, Chloé och Chanel.

  2007 lanserades en ny mer lättilgänglig linje med namnet K Karl Lagerfeld. Kläderna påminde mycket om samarbetet med H&M 2004 - med inslag som minimalistiska skjortor i svart och vitt, dressade ullrockar och korta skinnjackor. Kläderna ska enligt egen utsago se ut precis som de designern sälv bär.

  Läs också: 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!